Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Quaker Havermoutkoeken

Havermout is tegenwoordig populairder dan ooit! Dat is omdat meer mensen een gezond ontbijt toch heel belangrijk vinden. Quaker vond het dan ook tijd om zijn look te restylen.
Maar de smaak van de Quaker Oats is wel helemaal hetzelfde gebleven en is 100% natuurlijk. Het is een vezelrijk product, dus heel voedzaam en gezond, en bevat ook bèta-glucanen, die het cholesterolgehalte verminderen.
Met havermout kan je alle kanten uit, warm of koud, zoet of hartig! Ik ging voor zoet, en bakte vorig weekend lekkere havermoutkoeken. Ik deel vandaag graag het recept met jullie!

Ingrediënten voor 20 koekjes:
♦ 100 g zelfrijzend bakmeel
♦ 200 g Quaker Oats
♦ 150 g zachte boter of margarine
♦ 150 g suiker
♦ 2 zakjes vanillesuiker
♦ 2 eetlepels melk

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom, kneed het geheel met je handen en maak er een rolletje van. Laat dit opstijven in de koelkast, ongeveer een half uurtje. Verwarm de oven ondertussen voor op 175°C.
Snij de rol daarna in plakjes en leg deze op een ingevet bakvel. Laat de cookies gedurende 25 min. mooi bruinbakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Eerste foto was nog zonder de boter en melk, tweede foto is het geknede deeg

Op een klein uurtje tijd heb je al heerlijke koekjes. Het kneden van het deeg ging heel makkelijk. Normaal vind ik het niet zo leuk om deeg te kneden, want dat blijft makkelijk aan je vingers kleven, maar hier vormde het mooi één geheel.
De koekjes waren heel erg lekker, dus deze bereiding is zeker voor herhaling vatbaar. Ik maakte er ook een paar met wat cranberries in, maar de volgende keer ga ik ook aan de slag met rozijntjes of chocoladestukjes!

Maakten jullie eerder al havermoutkoekjes?
Petra x

Op Quakeroats.be vind je nog meer leuke, creatieve recepten, en kan je ook zelf recepten posten en delen.
Voor wie interesse heeft, de glazen pot is beschikbaar in Hema, maar dan niet gevuld natuurlijk!