Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Essie Spring 2016


Ah, vandaag voelde ik de lente helemaal, de zon scheen en de temperaturen waren best aangenaam. Ik ruimde een beetje op in huis en zorgde voor een fris kleurtje op de nagels. Niet makkelijk kiezen, vooral uit de nieuwe lentecollectie van Essie, want die zit boordevol leuke kleurtjes!! Momenteel heb ik Shades On op, maar ik zet ze graag allemaal eens op een rijtje voor jullie!

De Essie Lentecollectie van 2016 bestaat uit zes kleurtjes die je meenemen naar het zonnige Palm Beach, Florida. De collectie is een opvallende mix van verschillende kleuren, op het eerste zicht niet allemaal helemaal lente-achtig, ik miste een beetje pasteltinten, maar eens ik ze op mijn nagels zie, moet ik mijn mening toch herzien! Superleuke kleuren die er ook wel durven uitspringen!

Zo is er High Class Affair, een peachy blush nude kleurtje, simpel maar toch heel elegant en draagbaar voor elke gelegenheid. Ik vind hem op de nagels nog mooier dan in het flesje!

Lounge Lover is een heel mooi roze kleurtje, met een beetje een peach-tint erin. Heel verfrissend en girly, en mijn persoonlijke favoriet.

Sunshine State of Mind is een koraal-oranje tint en de zonnigste kleur van de collectie. De kleur laat je helemaal opleven en geeft je direct een goed gevoel.

Off Topic is een donkergroene kleur, en een beetje de verrassing in deze collectie. Deze kleur zou ik niet direct linken met de lente, maar het doet me op zich wel denken aan zomerse planten. Hij heeft een hele mooie glossy finish maar heeft minimum twee laagjes nodig voor een mooi dekkend resultaat.

Pool Side Service is een blauw-groen kleurtje die ik tot mijn verbazing echt heel leuk vind toen ik hem op mijn nagels zag. Een unieke kleur die heel verfrissend overkomt. Ik draag hier trouwens maar één laagje, en dat zag er direct egaal en helemaal dekkend uit!

De laatste is Shades On, die ik momenteel ook op mijn nagels heb, een superleuk paars-violet. Ook eentje waarvan ik dacht dat het niet helemaal mijn ding zou zijn, maar vind hem superleuk staan!

De nagellakjes van Essie gebruik ik heel erg graag, ze brengen makkelijk aan, drogen snel en blijven er lang mooi uitzien. De meeste kleurtjes dekken na één laagje best goed en zien er ook mooi egaal uit, ik gebruik meestal toch twee laagjes om de kleur intensiever te maken en de houdbaar iets te verlengen, maar deze zijn ideaal als je gehaast bent en je je nagels toch een kleurtje wilt geven, dan kan je gerust gaan voor één laagje en toch een mooi resultaat hebben (juist bij Off Topic en misschien High Class Affair is één laagje toch iets te weinig).

Wat denken jullie van deze lentecollectie van Essie? Welke kleur is jouw favoriet?

Essie Spring Collection 2016
€12.49/st. 
Verkrijgbaar bij Di, Kruidvat en INNO.