Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Le Touquet-Paris-Plage


Vandaag neem ik jullie mee naar Le Touquet-Paris-Plague, een klein stadje/gemeente in het noorden van Frankrijk, aan de Opaalkust, waar ik onlangs twee dagen doorbracht. De zon scheen, en hoewel je merkte dat er waarschijnlijk veel meer leven is tijdens de zomermaanden, was het er toch heel gezellig. We bezochten ook enkele kustplaatsjes in de buurt, maakten er een echte mini road-trip van! Enkele foto's op een rijtje (ik had mijn fototoestel niet mee, maar wou toch enkele foto's tonen gemaakt met de iPhone en iPad):

Le Touquet wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat heel wat Parijzenaars in het weekend en vakantie naar daar trekken. Het ziet er ook heel chique uit, en dat merk je al direct als je er binnenkomt. De straten zijn er roze en de huizen in de buurt zien er ook heel fancy en gezellig uit. De authenticiteit van het stadje is mooi bewaard gebleven.
Je hebt er een haventje, duinen om gezellig in te wandelen en een strand, met gekleurde strandhuisje. In het centrum zelf (wat dichtbij het strand ligt) vind je een heel overdekte markthal (op donderdag en zaterdag is er ook effectief een markt, wij waren er net op donderdag dus gingen ook eens een kijkje nemen), een mooie kerk en ook het postgebouw is een eyecatcher. Daarnaast zijn er ook winkelstraatjes met heel wat gezellige winkeltjes en veel lekkers om te eten, veel bakkerijtjes maar ook plaatsjes om te eten of iets te drinken.
Deze prachtige carrousel staat op de zeedijk.

We verbleven in hotel Red Fox, heel centraal gelegen en best gezellig. De ingang van het hotel bevond zich in de winkelstraat, en als je de zijstraat in wandelde, kwam je uit aan het strand. De kamer was heel ruim en proper, en ook het ontbijt 's morgens was lekker en best uitgebreid.
We zijn in enkele hotels in de buurt langsgegaan, en ik moet zeggen, deze is echt een aanrader!
Zicht vanuit mijn kamerraam 


Daarnaast bezochten we nog het kustplaatsje Fort-Mahon (we gingen op zoek naar een oud fort, dat we uiteindelijk toch niet vonden, wel een mooi zandstrand maar verder viel er niet veel te beleven), daarna reden we door naar Le Crotoy (een heel mooi havenstadje met een mooi zicht over de baai van de Somme). We gingen later ook langs het kiezelstrand van Brighton, aan de overkant van de baai.
Fort-Mahon-Plage

Le Crotoy

Brighton

Le Touquet was zeker heel erg fijn en wil ik zeker nog eens terug bezoeken in de zomer, wanneer de carrousel in volle actie is, mensen die genieten van het strand en de zee, ...
Kenden jullie dit stadje al?