Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney Pixar - Finding Dory


13 jaar hebben we erop moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Het vervolg op de Disney-Pixar film Finding Nemo, met het schattige oranje clownvisje, speelt vanaf vandaag in cinemazalen. Ik heb het natuurlijk over Finding Dory, het vergeetachtige blauw-gele visje. Of is ze toch niet zo vergeetachtig als ze zelf denkt?
Ik ging al een kijkje nemen naar de film tijdens de première, en vertel jullie graag al een klein beetje meer over de film.

Dory leeft samen met Nemo en zijn papa Marlin. Plots beseft ze dat ze ook een familie heeft, ze begint zich dingen te herinneren en wil dolgraag naar hen op zoek gaan. Het trio vertrekt op een spannende reis naar het Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum.
Voor de zoektocht naar haar ouders roept Dory de hulp in van enkele van de opvallende figuren binnen het centrum. Zo is er Hank de octopus, Bailey de witte dolfijn en Lot de walvishaai.
Foto Disney

Of ze elkaar uiteindelijk terugvinden, en hoe het avontuur allemaal verloopt, ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar de film is oh zo leuk, heb echt zelf ook veel gelachen. Het is niet gewoon een kinderfilm maar voor klein en groot een aanrader.

Wat ik wel nog zeker erbij wil vertellen, voor elke Pixar film is het de gewoonte dat er ook een nieuwe kortfilm wordt getoond. En voor Finding Dory kan je genieten van Piper, over het schattigste vogeltje ooit!! Echt waar, zo lief! Het is een klein schattig babyvogeltje dat leeft langs de kust maar bang is van water. Nog maar eens een reden dat je Finding Dory in de cinemazaal moet gaan bekijken!

Wat denken jullie, gaan jullie een kijkje gaan nemen naar Finding Dory?