Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Unieke winkeltjes in GentAls je kiest voor een dagje shoppen, is het niet altijd makkelijk welke stad je toch maar eens zou uitkiezen. Vaak zijn de meeste grote ketens in elke stad te vinden, maar daarom moet je net op zoek gaan naar die unieke plekjes, om te gaan snuisteren tussen spulletjes die je niet zomaar overal terug kan vinden.
Ik deel graag mijn favoriete plekjes uit Gent met jullie.

- The Fallen Angels (Jan Breydelstraat 29-31)

Niet enkel is dit één van de meest gezellige winkeltjes in de stad Gent, je moet er gewoon zeker eens langs gaan om een praatje te maken met de lieve verkoopster Ganesha. Ze zorgt ervoor dat iedereen met de glimlach naar buiten gaat, maakt tijd voor je en ze staat zelf zo positief in het leven dat ze dat ook aan haar klanten doorgeeft.
Daarnaast moet je er ook zeker langs voor de superleuke spulletjes die ze verkoopt. Hele toffe, originele vintage spulletjes zoals speelgoed, emailborden, film- en reclame-affiches, postkaarten, maar ook spulletjes voor in huis, handtasjes en zoveel meer!

- Louise & Madeleine (Kraanlei 61)

Nog zo een schattig, klein gezellig winkeltje waar ze echt de mooiste spulletjes hebben, zoals de theekopjes en -kannetjes van oa. miss Etoile. Maar nog heel wat keuken- en huishoudspullen, originele juweeltjes, speeltjes, ... Gewoon de etalage binnenkijken geeft je al een heerlijk gevoel (ik kan het weten, ik passeer er bijna elke dag).

- Huis van Alijn (kraanlei 65)

Niet echt om te shoppen, maar toch een leuke tip als je dan toch bij Louise & Madeleine gaat shoppen, ze zijn buren van het Huis van Alijn. Dat is een museum die je een kijk geeft in de geschiedenis van de kleine dingen des levens, zoals gebruiksvoorwerpen, filmpjes, ... die je meenemen in de tijd. Het vertelt de evolutie van het dagelijkse leven in de 20ste eeuw. Het leuke daar is ook, ze hebben een heel gezellige binnentuin waar je iets kan drinken, en genieten van een beetje natuur in het midden van de stad.

- Julie's House (kraanlei 13)

Cupcakes, taartjes, of gewoon een heerlijk ontbijt en dat in een girly interieur. Jullie hebben er misschien al over gehoord, maar is zeker een bezoekje waard. En geen tijd om er echt iets te gaan eten, koop je toch gewoon wat cupcakes om mee te nemen naar huis. Je kan er ook de mooie serviesbordjes en dergelijke kopen zodat je er ook thuis kan van genieten.

- Helen B (Bij Sint-Jacobs 7)

Nog een tof winkeltje is Helen B en vrienden. Heel wat toffe geschenkartikelen, keuken- en interieurspulletjes, illustraties, posters, kaarten en juweeltjes, allemaal in een zelfde herkenbare stijl. Daarnaast kan je er regelmatige leuke workshops volgen.

Zo, hopelijk vonden jullie het fijn om lezen, en geeft het enkele leuke tips voor jullie volgend bezoekje aan Gent. Er komen er binnenkort zeker nog aan, want dan komen de favorieten van Ganesha, van The Fallen Angels aan de beurt! Ik ben alvast mee benieuwd, altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken.
Als jullie nog leuke adresjes hebben, laat het zeker weten bij de reacties!