Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Urban Decay XX Vice LTD Reloaded (+ look)


Urban Decay viert dit jaar zijn 20e verjaardag, en doet dat met een limited-edition collection UD XX. Als eerste product voor deze collectie, brachten ze het oogschaduwpalette Vice LTD Reloaded uit. Daarin vind je 20 geweldige kleuren die de geschiedenis van Urban Decay weergeven, heel wat vintage kleuren van de beginjaren van het merk (zoals Gash, Acid Rain en UV-B) tot must-haves uit de laatste nieuwe collecties en oudere palettes. En daarnaast hebben ze ook enkele nieuwe kleurtjes toegevoegd.
Ik toon het even van dichtbij, en maakte al een eerste look (met paarstinten). Lees dus snel verder:

 Het palette is een echte must-have, want je kan er alle kanten mee uit. Heel wat kleuren bijeen, neutraal tinten en opvallendere kleuren, maar ook matte en glanzende tinten. Heel leuk is ook om geweldige kleuren uit oudere collecties (die je soms niet meer kon kopen), nu eindelijk aan je collectie kan toevoegen.
En het komt in een geweldige verpakking, met een paars diamantvormig logo in 3D, een grote spiegel binnenin en een dubbelzijdige oogschaduwkwast.

Ik gebruik nu vooral de paarse/roze tinten en de groene kleurtjes om looks mee te maken. Ik wil wel nog gaan experimenteren om toch heel opvallend te gaan. Maar voor vandaag toon ik jullie  een paarse look, die vind ik altijd heel mooi passen bij mijn groene ogen.

De kleuren die ik gebruikte voor deze look zijn:
- Laced (mat roze-taupe)
- Asphyxia (felpaars)
- Freakshow (donkerpaars met satijnen finish)
- 501 (diep metallic blauw met koperen shimmer)
- Roadstripe (wit met blauw-violet ondertoon)
- Goldmine (fel metallic goud)
- Midnight Cowboy (glanzende champagnekleur)
- Anonymous (matte perzikkleur)
- Oil Slick (mat zwart met zilveren shimmer)

Ik leg even in stappen uit hoe ik ze aanbracht. Als eerste bracht ik Laced aan in de crease. Daarna ging ik voor de felpaarse tint Asphyxia die ik aanbracht op het beweging ooglid, behalve aan de binnenste ooghoek. De donkerpaarse kleur Freakshow bracht ik aan op het buitenste deel van mijn bewegend ooglid en daarboven een beetje van de blauwe kleur 501 om het donkerder te maken. Alles mooi blenden. Om de crease iets donkerder te maken maakte ik gebruik van 501 en Oil Slick.
Daarna de goudgele kleur Goldmine, die bracht ik aan in de binnenste ooghoek en daarboven de Midnight Cowboy om het iets minder fel te maken.
Onder de ogen en op de waterlijn koos ik voor een zwart oogpotlood, waar ik Asphyxia boven op aanbracht, geeft een heel mooi effect. Roadstripe bracht ik aan net onder het oogpotlood, en ook een beetje onder de wenkbrauwen (ik zag pas achteraf dat er eigenlijk een paars-blauwe gloed inzat, ha). Met Anonymous ging ik rondom de oogschaduw, dus bovenaan onder de wenkbrauwen en naast de buitenhoek, om alles proper en mooi egaal te maken.
Afgewerkt met zwarte eyeliner en mascara, et voilà, mijn eerste ooglook met dit prachtige UD palette.

Vinden jullie dit ook zo een geweldig palette? En wat denken jullie van de ooglook?

Urban Decay - UD XX Vice LTD Reloaded
Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL - €53