Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Lippenbalsem favorieten voor hele droge lippenAls jullie mijn blog een beetje volgen, weten jullie van mijn Skin Journey artikeltjes dat ik momenteel een kuur Isocural (beter gekend als Roaccutane) neem om acné aan te pakken. Ik geef jullie binnenkort nog eens een update, maar vandaag een artikeltje over lippenbalsems.
Eén van de bijwerkingen van de medicatie is het uitdrogen van de huid, en vooral de lippen hebben daar heel erg veel last van (om de 15 min lippenbalsem smeren is echt nodig). Ik heb al zoveel lippenbalsems, -olies, enz. geprobeerd, dat ik graag diegene die voor mij het best werken eens op een rijtje wil zetten. Handig voor mensen die misschien zelf de kuur volgen of uit zichzelf heel veel last hebben van droge lippen.

Ik ben sowieso een lippenbalsem-addict, ik moet er overal in de buurt liggen hebben en ga niet buiten zonder, zeker nu niet. Ik probeerde zelf met kokosolie, maar dat hielp ook niet. Voelt wel glad aan, maar is niet voedend genoeg.
Diegene die het heel erg goed doen, zijn de iets vettigere lippenbalsems, ik zet mijn favorieten even op een rijtje:


- Kiehl's Lip Balm #1: Ik had deze thuis nog liggen, en vond die best aangenaam. Gebruik hem niet standaard elke dag, maar hou hem wel in de buurt.
- Aquaphor Lip Repair: Ik had over deze gelezen op internet bij mensen die dezelfde kuur volgen, dus heb deze online aangekocht (hier in België niet te koop). Mijn tube is bijna leeg, dus het is zeker een aanrader. Vind hem heel erg fijn en verzachtend.
- Labello Classic Care: De meeste labello's zijn momenteel niet voedend genoeg, maar de Classic is best nog fijn in gebruik en heel handig om te gebruiken als het snel moet gaan (in de auto, ...).
- Carmex Classic: Deze staat momenteel naast mijn bed, vind het wel handig dat ik 's nachts niet uit een kleine tube lippenbalsem moet halen. Hij bevat een beetje menthol, wat wel wat tintelend kan gaan werken, zeker als je lippen al gevoelig zijn.
- EOS Tangerine: Deze EOS lippenbalsem is de Medicated versie, die heel wat verzachtende ingrediënten bevatten maar ook antibacterieel gaat werken.
- La Roche Posay Cicaplast Lippen: Deze is de nieuwste in mijn lippenbalsems-collectie en hij is meteen tot favoriet gebombardeerd. Beetje vergelijkbaar met de Aquaphor, maar dan makkelijker te vinden in ons land (gewoon bij de Apotheek). Hij is heel erg fijn in gebruik en gaan mijn lippen goed gaan voeden zodat ze aangenaam aanvoelen.

Hopelijk helpen deze tips, en als jullie nog aanraders hebben, deel ze gerust in de reacties (er kan er altijd nog eentje bij... ;)).