Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: La Roche Posay - Tolériane Teint


Ik vertelde jullie al dat ik op zoek was naar make-up producten die mijn gevoelige huid verdragen, maar die tegelijkertijd hydraterend gaan werken voor mijn droge huid die ik momenteel heb door het gebruik van Isocural (Roaccutane).
Ik gebruik sinds kort twee producten uit de Tolériane Teint lijn van La Roche Posay, geschikt voor de gevoelige huid, dekkend en hydraterend, en met een natuurlijk resultaat. Namelijk de Corrigerende Foundation Compact-Crème SPF35 en de Hydraterende Water-Crème Foundation SPF20.

Beide zijn dus foundations voor de normale tot droge gevoelige huid. Ik combineer ze allebei, zo gebruik ik de compact-crème meer als camouflage, terwijl ik de water-crème foundation op mijn volledige gezicht aanbreng. Ze voelen comfortabel aan op mijn huid, mijn droge huid voelt tijdens de dag daardoor ook niet trekkerig maar toch soepel en zacht.
Ze bevatten ook beide een zonnefilter, wat zeker een pluspunt is, ook al combineer ik met zonnecrème SPF 50 en een zonnecrème spray tijdens de dag.


- La Roche Posay Toleriane Teint Corrigerende Foundation Compact-Crème SPF 35 (Beige Clair 11)

Deze gaat de huid heel goed gaan corrigeren en egaliseren (rode vlekken, donkere kringen, acne, littekens,... worden mooi verstopt). Heeft een smeltende formule wat het heel zacht en soepel maakt om aan te brengen en wat ook zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.
Kan op het volledige gelaat aangebracht worden (komt met een sponsje), maar ik kies er dus voor deze te gaan gebruiken om te camoufleren. Ik combineer eerst met een groene concealer, en dan deze erboven.


- La Roche Posay Tolériane Teint Hydraterende Water-Crème Foundation SPF 20 (Beige Clair 02)

Na het camoufleren gebruik ik de hydraterende Water-Crème foundation over mijn gehele gelaat, om alles mooi te gaan egaliseren. Ik breng deze aan met de Beautyblender.
De textuur voelt heel aangenaam op de huid, mijn droge huid voelt gevoed aan, ook tijdens de dag. Mijn make-up blijft er ook de hele dag mooi uitzien. Hij heeft een satijnzachte finish wat heel natuurlijk overkomt.
Ik werk mijn make-uplook nog af met bronzer en blush, maar probeer zo weinig mogelijk gebruik te maken van poeders.


Ik ben heel erg tevreden van beide producten. Mensen met een gevoelige huid en/of met een droge huid, deze kan ik zeker aanraden. Het voelt aangenaam om ook met een moeilijke huid, fijne make-up te dragen waar je je de hele dag comfortabel bij voelt.

Kenden jullie het Tolériane Teint gamma al van La Roche Posay? Wat denken jullie van deze foundations?