Mogelijk gemaakt door Blogger.

My Skin Journey #3


We zijn ondertussen al weer vier weken verder sinds mijn laatste My Skin Journey, dringend tijd dus om jullie nog eens een update te geven en enkele tips. Voor wie niet echt kan volgen, ik sukkelde heel erg met mijn huid, heel wat puistjes, onzuiverheden, rode vlekjes, ed. waardoor mijn dermatoloog besliste een kuur met Isocural (ook bekend als Roaccutane of Isotretinoïne) te volgen. We zijn ondertussen ongeveer twee maand verder sinds de start van de kuur.

Bij mijn vorige update vertelde ik jullie dat ik de dosis gehalveerd had, omdat ik in het begin toch heel erg last had met alle bijwerkingen. Mijn dermatoloog had me toen gezegd dat het toch belangrijk was om de dosis gelijkelijk terug op te drijven. Dat heb ik sindsdien ook gedaan, en momenteel neem ik al terug ongeveer twee weken de volledige dosis die ze me in het begin had voorgeschreven.
Tip: ik raad iedereen die zo een kuur start zeker aan om rustig aan te starten, je huid de tijd te geven om zich aan te passen, en jezelf de tijd te geven om om te gaan met de bijwerkingen (hele droge huid, droge lippen, break-out's vooral in het begin, ...). En wanneer alles wat stabiel is, de dosis te gaan verhogen. Ik merk voor mezelf dat ik nu toch veel beter alles kan verdragen, en ik heb al voor mezelf uitgemaakt wat werkt en wat niet.

In het begin was er een serieuze break-out, mijn acné werd plots erger dan ervoor (wat me wel verteld werd dat dat zeker kon). Het gaf een negatief gevoel, ik voelde me helemaal niet goed, had ook last van de bijwerkingen, moest wennen aan mijn plotse andere huidtype en dacht waar ben ik nu eigenlijk aan begonnen. 
Nu ben ik blij dat ik toch heb doorgezet, mijn gezicht is al serieus opgeklaard. Er komen af en toe nog een paar nieuwe onzuiverheden bij, maar in vergelijking met daarvoor is dat echt heel miniem.
Tip: waar ik vroeger een vettige, gecombineerde huid had, heb ik nu een heel droge huid. In het begin probeerde ik echt om toch nog eens te scrubben, om de droge velletjes weg te proberen halen, enz. maar dat gaf echt het tegenovergestelde effect. Het is echt belangrijk om je routine te gaan aanpassen aan die droge huid, je huid goed te gaan voeden, heel goed hydrateren maar ook bv. je make-up te gaan aanpassen (niet teveel met poeders in de weer en dergelijke). Ik probeer ook van zodra ik thuis kom mijn make-up eraf te halen, en mijn gezicht in te smeren met een voedend masker of crème.

Een positief punt aan mijn nieuwe huidtype, mijn make-up blijft echt de héle dag goed zitten. Met mijn vettige huid moest ik na een uur al bijpoederen, tegen de namiddag zag mijn make-up er ook echt niet meer 'volledig' uit. Nu blijft het zitten tot ik het 's avonds er terug afhaal! Ik geef jullie binnenkort ook zeker een update van wat ik momenteel allemaal gebruik! 

Lees ook: