Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Dyson - Supersonic haardroger


Je hebt hem misschien al gezien, want hij valt best op naast traditionele modellen in zijn soort, de nieuwste haardroger van Dyson, Supersonic. Hij springt eruit dankzij zijn looks, en ook zijn prijskaartje, maar waar staat hij precies allemaal voor? Dat ga ik jullie vandaag vertellen, alsook mijn ervaringen ermee.

Als eerste heb ik het over de looks, hij ziet er misschien in het eerste opzicht vreemd uit met de ring, maar daar kan je ook nog een opzetstuk op plaatsen, waardoor hij al meer het uitzicht van een haardroger krijgt. Nu, sowieso ziet de kop van de haardroger er anders en dat heeft te maken met de motor. De Supersonic bevat Dysons kleinste, lichtste en meest geavanceerde motor. Hij is tot acht keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. En aangezien de motor zo klein is, past hij in de handgreep in plaats van in de kop van de machine, waardoor hij heel goed in de hand ligt. Betekent ook dat er geen filter meer bovenaan zit waar de haren vast in kunnen geraken (want zeg nu zelf, dat hebben we allemaal al meer dan eens meegemaakt).

De Supersonic is ook veel stiller dan andere haardrogers. Het traject van de lucht werd gestroomlijnd om turbulentie te verminderen. Ook het handvat, waar de motor zit, werd omgeven door akoestisch materiaal om het geluid nog verder te dempen.
Maar het is niet omdat hij stiller is, dat hij daarom minder snel het haar gaat drogen, integendeel. Door de Air Multiplier technologie blaast de haardroger drie keer zoveel lucht uit dan dat er wordt aangezogen door de motor, met als resultaat dat het haar snel en efficiënt droog wordt geblazen.

Daarnaast gaat hij ook de natuurlijke glans van het haar gaan beschermen. Sommige haardrogers kunnen extreme hittebeschadiging veroorzaken aan het haar, zeker wanneer deze te dicht tegen het hoofd aan worden gehouden. De Dyson Supersonic heeft intelligente warmtecontrole, waardoor wordt verzekerd dat het haar niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

Je kan kiezen uit drie instellingen voor de warmte, drie instellingen voor de kracht van de luchtstroom, en een knop voor koude lucht (die knop is er om je kapsel na het stylen te gaan fixeren, waardoor het langer in model blijft).
De haardroger kan je zo gebruiken, maar heeft ook drie magnetische opzetstukken (supermakkelijk in gebruik), die niet warm worden tijdens het drogen. Zo is er een opzetstuk voor een snelle, geconcentreerde luchtstroom, eentje om het haar stijl en glad te föhnen, en een diffuser voor krullend haar om elke krul gelijkmatig te drogen.

Wat vind ik er nu van? Wel, deze haardroger is top! Je merkt dat er echt jaren van onderzoek aan vooraf is gegaan. De Supersonic ziet er prachtig en niet zo doorsnee uit (en hij is roze, ook altijd een pluspunt). Hij ligt heel makkelijk in de hand en is eenvoudig te bedienen. Hij is krachtig en gaat het haar geconcentreerd gaan droog blazen waardoor het echt sneller gaat, en tegelijkertijd is hij toch ook veel stiller en minder warm dan een gewone haardroger. Ik vind het toch heel belangrijk dat mijn haar daardoor beter beschermt wordt, want de hitte van een stylingstoestel is echt niet goed voor het haar.

Nu, het minder goede nieuws, het prijskaartje. Hij kost namelijk €399, wat echt wel een hoge prijs is voor een haardroger. Je krijgt natuurlijk waar voor je geld. Je haar drogen en stylen gaat natuurlijk wel sneller, stiller en makkelijk, en je haar wordt beschermd en ziet er gladder uit.
Ik zou het vooral aanraden aan mensen die echt elke dag hun haar drogen, brushen, ...
Een hoog prijskaartje dus, maar daarnaast... een good hair day is natuurlijk onbetaalbaar!

Dyson Supersonic Haardroger - €399
Online verkrijgbaar op dyson.be of in de elektrowinkel.