Mogelijk gemaakt door Blogger.

My skin journey #6


Het is ondertussen van begin september geleden dat ik jullie nog een update heb gegeven over hoe het met mijn huid gesteld is door het gebruik van Roaccutaneook bekend als Isotretinoïne. Ik ben ondertussen mijn laatste maand ingegaan, en ja, ik ben echt aan het aftellen. Al moet ik toegeven dat ik toch een beetje schrik heb, eens de medicatie wegvalt, of het allemaal wel stabiel blijft dan.

Maar momenteel ziet mijn huid er best oké uit, geen acné of break-outs meer, maar natuurlijk wel een droge huid en enkele hardnekkige droge plekken die ook wat roder zien, die ik precies moeilijk kan aanpakken. De medicatie geeft natuurlijk een uitdrogend effect, dus dat hoort er wel bij. Ik merk inderdaad ook wel wat droogtelijntjes, een droge hoofdhuid, enz maar bij de rest van mijn lichaam valt het al bij al goed mee.
Mijn lippen zijn eigenlijk het droogste van allemaal, en dat blijft echt een heel vervelend punt. Voorlopig gaat het redelijk goed, maar enkele weken terug had ik er echt wel last van. Regelmatig smeren is echt wel de boodschap (elke twintig minuten bijna). Ik moet zeggen, ik heb echt een heel goed resultaat met de Labello Original. Ze komen sinds kort ook in superleuke kleurtjes in de Neon collectie, ik heb er momenteel vier in gebruik (in mijn handtas, op mijn nachtkastje, op mijn make-up tafel en gewoon beneden in huis om overdag te gebruiken).

De laatste week merk ik ook dat mijn haar meer uitvalt dan normaal. Geen idee of het door de roaccutane komt of niet, omdat mijn hoofdhuid toch ook erg droog is (mijn dermatoloog denkt van niet, maar ik heb toch al gelezen dat het af en toe voorkomt). Ik heb een beetje schrik om met een echt drastisch middel dat te gaan aanpakken (zoals minoxidil), of gewoon wat voedingssupplementen zoals zink. Maar hopelijk stopt het snel, en zeker wanneer ik de kuur heb afgerond!

Maar ik hou jullie zeker op de hoogte, ook nadien hoe het allemaal loopt!

Lees ook: