Mogelijk gemaakt door Blogger.

Health: rugklachten aanpakken


Vandaag geen beauty-producten, maar wel iets anders wat ook met het lichaam te maken heeft, namelijk rugklachten. Ik heb een heel zwakke rug en heb heel vaak last, door bv. een verkeerde zithouding, heffen, stofzuigen, ...
Eind oktober was het week van de rug, en kon je langs gaan bij een chiropractor in je buurt om informatie te krijgen hoe ze aan de slag gaan en ook heel wat tips te delen!
Ik besloot dat toch maar eens te doen, en wil daar graag ook verslag over uitbrengen omdat kleine dingen soms toch een groot verschil geven.

Ik ging dus langs voor een kennismakingsgesprek, waarbij uitgelegd werd hoe een chiropractor te werk gaat. Helemaal anders dan bv. een kinesist, die heel veel op samen oefenen werkt, massages, ed. Een chiropractor gaat eigenlijk gewrichten gaan behandelen om mechanische problemen aan te pakken, zoals spanningen, blokkages en scheefstand van de wervelkolom wat pijn en klachten veroorzaken. Dat doet hij via gedoseerde, mechanische impulsen, korte duwtjes eigenlijk.
Sommige mensen spreken van 'kraken' doordat je een licht krakend geluid kan horen, maar dit is eigenlijk een vacuümfenomeen tussen de gewrichtsvlakken, en is dus onschuldig en pijnloos.

Na het gesprek werd er gekeken waar het probleem zich precies bevond. Ik was al blij dat er kon uitgesloten worden dat er iets ernstig aan de hand was, maar er zat natuurlijk wel het één en het ander vast. Ook had ik het gevoel dat mijn bekken precies scheef stond, maar dit was echt omdat de rechterkant van mijn bekken echt bijna helemaal vast zat. Er werd me verteld dat dit met een paar behandelingen zeker aangepakt kon worden, maar dat ik er zelf ook een beetje aan moest werken
Ik was natuurlijk heel benieuwd en besloot om toch een afspraak te maken voor een behandeling.

Ondertussen heb ik nu vijf behandelingen achter de rug, en merk ik echt een verschil. De impulsen zorgen ervoor dat alles terug vrijer op zijn plaats zit waardoor mijn bewegingen vlotter en minder pijnlijk zijn. Maar ook met de tips en oefeningen probeer ik rekening te houden.
Recht zitten aan een bureau is heel belangrijk, want je gaat al vaak gaan doorhangen. Maar ook regelmatig bewegen als je lang zit, zeker elk uur eens opstaan en rond wandelen, en liefst zelf een oefening gaan doen, die je ook aangeleerd krijgt.

Je kan altijd langs gaan bij een chiropractor voor een kennismakingsgesprek om te zien of het ook iets voor jou is!
Hoe zit het bij jullie, hebben jullie soms rugklachten en hoe pak je het aan?