donderdag 27 januari 2011

Easy but yummie cupcakes

Vorige week maakte ik nog eens lekkere cupcakes.
Aangezien ik veel te weinig uren in een dag heb, mag dit bij mij dan ook niet te lang duren.
Dus mijn cupcakes zien en smaken lekker, maar zijn ook gemakkelijk en snel te maken.
Dus vandaag toon ik jullie eens uitgebreider hoe ik mijn cupcakes maak.
Deze keer ging ik voor chocolade/vanille cupcakes met chocolade topping, en vanille cupcakes met pink cherry frosting, en sprinkles in alle kleuren en vormen.
Eerst en vooral maak ik bijna nooit zelf de deeg. Ik koop bv cake-deeg van Herta (hoeft niet van dit merk te zijn natuurlijk), of soms koop ik iets waar je bv nog enkele ingrediënten moet bijvoegen.
Ik maak men cupcakes klaar in een cupcake-maker (had ik vorig jaar eens een postje over geschreven toen ik die gekregen had voor men verjaardag, lees hier nog eens na). Zo een cupcake-maker warmt supersnel op (moet niet eerst 10min voorverwarmen zoals een oven), je bakt er 8 cupcakes in die op 8 minuten klaar zijn. Dus gewoon deeg erin, na 8 min eruit en dan de volgende lading erin.
Het is eigelijk een muffinmaker, dus de cakejes komen redelijk hoog, ik draai ze dan even om en zet er een plateau of op, om ze vanboven iets wat af te platten, zodat het makkelijker is om ze te versieren (loopt er anders misschien snel af)
Voor de decoratie koop ik ook altijd makkelijke producten. Je kan een soort van glazuur maken met gewoon poedersuiker, klein beetje water en eventueel wat kleurstoffen.
Voor de chocolade bij mijn cakejes nu gebruikte ik voor de eerste keer smeltklaar suikerglazuur. Even in de microgolf en opensmeren op je cakejes. Stolt wel snel, dus je kan ze niet zo mooi opensmeren en je moet rap zijn om je sprinkles erop te strooien zodat ze zeker vast zitten.
Ik denk iets langer in de microgolf zou misschien geholpen hebben, maar dan kan het zijn dat het eraf druipt en dat is ook geen mooi zicht.
Om mooie toefjes te maken, kan je een botercréme maken (moet ik me echt wel eens aan wagen), maar ik gebruik een ready-to-use frosting. Je kan die kopen in alle smaken en verschillende kleuren (ik gebruikte hier een cherry flavour, die een felroze kleur had). Je kan ook een witte vanille kopen, en die met kleurstoffen elke kleur die je wilt geven.
Gewoon in een spuitzak of -tube lepelen en je kan toefjes maken. En natuurlijk afwerken met sprinkles!!
Smakelijk!

14 opmerkingen:

 1. Oooh, leuk! Waar haal je die Betty Crocker frosting?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Hoog tijd dat ik ook eens cupcakes maak! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit. Zo een zou ik er nu ook wel lusten, hmmm Je doet de naam van je site in ieder geval eer aan ;-) Mooie foto's heb je genomen van de cupcakes. Ziet er heel professioneel uit! Fijn weekend! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er mooi uit hoor ! Ik zou ook wel willen weten waar je die Betty Crocker Frosting haalt ? Ik ben die nog nergens tegen gekomen in mijn cupcake-zoektochten :-)

  Groetjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt super leuk!
  ik ga morgen maar eens met me zusje cakjes bakken!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmm, die zien er lekker uit! Waar heb je die frosting gehaald? Heb die nog nergens gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm, dat ziet er heerlijk uit allemaal :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De frosting kan je hier niet in de winkel vinden, maar je kan hem wel online bestellen. Hier een adresje van een Nederlandse webshop Cookie cottage: http://shop.cookiecottage.nl/bestelformulier/
  (hebben ze nog verschillende Engelse en Amerikaanse producten die je hier niet in de winkel vind, en die ik wel eens zou willen uitproberen)

  @ Deb, bedankt voor het complimentje :)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram