woensdag 30 mei 2012

Veilig in de zon!!

Girls (and boys!!), ik heb het hier al meermaals geschreven, je huid beschermen als je in de zon gaat is zoooo belangrijk, echt!!

Toch zie ik zo vaak mensen die verbrand zijn na een zonnig weekend, mensen die geen zin of tijd hebben om zonnecrème te smeren, mensen die denken 'als ik verbrand, wordt dat daarna heel bruin bij mij' of 'ik verbrand nooit' of mensen die nog altijd denken dat je van zonnecrème niet bruin wordt, en zo kan ik nog eventjes doorgaan!

Wist je zelf dat voor 60% van de jongeren tussen 15 en 30 jaar een bruine huidskleur overhouden aan de vakantie belangrijk is, en voor 30% is het zelfs zo belangrijk dat ze bereid zijn er zonnebrand voor op te lopen!!
Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting tegen Kanker, die er meteen een campagne aan koppelt: The Midnight Switch!!

The Midnight Switch vertrekt vanuit de bedenking: Wie wil nu snel een verouderde huid?
En dat doen ze met een ludieke videoclip!!
Je ziet er enkele jonge koppels op vakantie, en wanneer de jongens 's morgens wakker worden, vinden ze niet hun vriendin, maar hun schoonmoeders naast hun in bed (wat grappige beelden oplevert). Maar grappig is het eigenlijk niet, want hoe slechter hun vriendin zich beschermt tegen de zon, hoe sneller ze op haar moeder zal lijken!! Beschermen tegen de negatieve gevolgen van de zon is dus een must!!
Check it out:


Voorzichtiger omgaan met de zon houdt niet enkel de huid langer jong en rimpelloos, maar leidt ook tot 90% minder huidkankers, en dat willen we toch echt vermijden, toch!!
Huidkanker is grotendeels een vermijdbare ziekte, maar door ons onbezonnen zongedrag neemt het aantal nieuwe gevallen jaar na jaar toe, in 2008 bv. waren er al 17.000 nieuwe gevallen!!

Dus met de vakantie die voor de deur staat, en de hopelijk nog veel zonnige dagen die we verwachten, vergeet niet te smeren!!

Ik kan ook genieten van de zon, maar ik smeer mij, en mijn gezin, altijd in met zonnebescherming!! Die ruiken toch gewoon heerlijk en zomers, en zorgen voor bescherming, win-win als je het mij vraagt!
How about you??

Meer info op de site: www.slimmerindezon.be
En luister vanavond naar 'Sound of Sam' op StuBru tussen 20u en 20u30 want ook hij schenkt meer aandacht aan deze oh zo belangrijke campagne!

7 opmerkingen:

 1. Volledig mee akkoord! Veel mensen onderschatten het belang van een goede zonnecrème. Hier thuis motiveer ik iedereen zo vaak, dat ze al zuchtend naar de kast lopen om de zonnecrème te gaan halen, als ze me nog maar zien aankomen.. Oeps ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerst smeerde ik me nooit in.. met gevolgen van een verbrande neus en schouders.. dit jaar pak ik het anders aan en smeer ik me elke keer in.. En vriendlief ook! enn ik ben al best wel bruin gwordenn! Goed artikel dit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, die video!
  Ik smeer me altijd in! De geur van zonnecreme brengt mij nog meer een zomer gevoel :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goede herinnering voor sommigen denk ik! Ik smeer mij vanaf vroeg in de morgend (sta vrij vroeg op) en begin daarna met de kinderen als die opstaan. Zelfs in hun school smeren de juffen de kinderen... tof toch.

  ik gebruik wel een hoge factor, omdat ik al reeds een bruine kleur heb en niet hoef te 'bruinen', maar zoals je zegt... BE SAFE!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super!! Ja echt belangrijk hé!! Wordt tijd dat er wat meer mensen daar meer bij stil staan!! Ik geef altijd zonnecrème mee naar school op zonnige dagen, en op school smeren ze sowieso altijd in in de zomer, gelukkig!

   Verwijderen
 5. Ik let altijd goed op dat ik me goed insmeer want dat is belangrijk. want ik verbrand echt super snel! :) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake