Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Marrakech tripje #2

Vandaag het vervolg van mijn avonturen in Marrakech (jullie konden hier al deel 1 zien).
Vandaag toon ik jullie wat foto's van ons bezoek aan het beroemde Djemaa El Fna plein, het is er supergezellig, de sfeer en gewoon maar de geur die er rondhangt, is gewoon zalig!
Overdag vind je er kraampjes met de lekkerste verse sinaasappelsap en gedroogde vruchten en noten!
Daarnaast is er heel veel animatie zoals mensen die muziek maken en dansen, afgerichte dieren zoals apen, slangen, ...


The boyfriend with a cobra around his neck!


's Avonds veranderd het plein dan weer in een waar restaurant. Allemaal vind je er kleine kraampjes met banken en tafels, waar je kan plaats nemen voor een heerlijke Marokkaanse maaltijd of gewoon lekkere muntthee.

Op dag vier gingen wij op bezoek naar de Jardin de Majorelle, een botanische tuin ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle in 1924.
Vanaf 1980 was de tuin eigendom van de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent.
In de tuin vind je ook een museum, over de berber cultuur in Marokko.

Daarna namen we paard en koets om terug te keren naar het centrum van de oude stad, een hele leuke manier om een deel van Marrakech te zien!

's Avonds ready for dinner in het restaurant:

En dan zaten we al aan dag vijf, onze laatste dag! We gingen pas laat naar huis, dus we hadden nog de hele dag  om te genieten! Jammer genoeg waren er die dag wel heel wat wolken, en 's avonds enkele regendruppels, maar we hebben in de namiddag toch nog enkele uurtjes aan het zwembad kunnen doorbrengen.
's Morgens gingen we nog even langs het centrum, voor een terrasje, een stop aan het theehuisje van Al Jawda en om enkele winkeltjes binnen te springen.

Op de laatste avond vonden we dan ook nog een groot winkelcentrum (hadden we dat vroeger geweten ;)), echt heel modern en heel veel winkels, restaurants, enz. maar veel tijd hadden we niet meer!
Tijd om terug te keren naar het koude België.

Maar het is supergoed meegevallen, dus we gaan er zeker nog eens terug!
Hopelijk vonden jullie het leuk mee te kijken met mijn foto's, en zo toch een beetje van de Marokkaanse zon te genieten!
Binnenkort nog een shoplog-artikeltje, met de spulletjes die ik gekocht heb.
Petra x