Mogelijk gemaakt door Blogger.

Veilig in de zon!!

Girls (and boys!!), ik heb het hier al meermaals geschreven, je huid beschermen als je in de zon gaat is zoooo belangrijk, echt!!

Toch zie ik zo vaak mensen die verbrand zijn na een zonnig weekend, mensen die geen zin of tijd hebben om zonnecrème te smeren, mensen die denken 'als ik verbrand, wordt dat daarna heel bruin bij mij' of 'ik verbrand nooit' of mensen die nog altijd denken dat je van zonnecrème niet bruin wordt, en zo kan ik nog eventjes doorgaan!

Wist je zelf dat voor 60% van de jongeren tussen 15 en 30 jaar een bruine huidskleur overhouden aan de vakantie belangrijk is, en voor 30% is het zelfs zo belangrijk dat ze bereid zijn er zonnebrand voor op te lopen!!
Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting tegen Kanker, die er meteen een campagne aan koppelt: The Midnight Switch!!

The Midnight Switch vertrekt vanuit de bedenking: Wie wil nu snel een verouderde huid?
En dat doen ze met een ludieke videoclip!!
Je ziet er enkele jonge koppels op vakantie, en wanneer de jongens 's morgens wakker worden, vinden ze niet hun vriendin, maar hun schoonmoeders naast hun in bed (wat grappige beelden oplevert). Maar grappig is het eigenlijk niet, want hoe slechter hun vriendin zich beschermt tegen de zon, hoe sneller ze op haar moeder zal lijken!! Beschermen tegen de negatieve gevolgen van de zon is dus een must!!

Voorzichtiger omgaan met de zon houdt niet enkel de huid langer jong en rimpelloos, maar leidt ook tot 90% minder huidkankers, en dat willen we toch echt vermijden, toch!!
Huidkanker is grotendeels een vermijdbare ziekte, maar door ons onbezonnen zongedrag neemt het aantal nieuwe gevallen jaar na jaar toe, in 2008 bv. waren er al 17.000 nieuwe gevallen!!

Dus met de vakantie die voor de deur staat, en de hopelijk nog veel zonnige dagen die we verwachten, vergeet niet te smeren!!

Ik kan ook genieten van de zon, maar ik smeer mij, en mijn gezin, altijd in met zonnebescherming!! Die ruiken toch gewoon heerlijk en zomers, en zorgen voor bescherming, win-win als je het mij vraagt!
How about you??

En luister vanavond naar 'Sound of Sam' op StuBru tussen 20u en 20u30 want ook hij schenkt meer aandacht aan deze oh zo belangrijke campagne!