maandag 27 januari 2014

Nagel- en handverzorging


Het is winter, en dat beginnen we nu ook echt te voelen (fast forward to spring please), en ik heb dan ook last van droge handen. Ik smeer ze regelmatig in, en overal vind je bij mij wel een tube handcrème.
Ook nagels kunnen dan wat extra verzorging gebruiken, al heb ik niet alleen in de winter last van kwetsbare nagels. Let's do something about it!!

Eerst en vooral om mijn nagels te verzorgen gebruik ik verschillende producten. Ik heb heel wat last van broze nagels, ze splitsen heel snel en ik vind het erg vervelend, want het is nu al een tijdje zo. Ik merk wel dat de producten om je nagels te beschermen en verharden goed hun dienst doen, maar als je ze naar behoren gaat gebruiken. Meestal is dat om de twee dagen eraf halen en een nieuw laagje opdoen, en daar gaat het bij mij dan wel al eens mis.

Ik gebruik sowieso als eerste een nagelriemolie, mijn favoriet is deze Essie Apricot Cuticle Oil. Hij heeft een heerlijke geur en brengt makkelijk aan. Deze gaat de nagelriemen soepel houden en gaan hydrateren, wat belangrijk is om je nagels gezond te houden. Aanbrengen, even laten inwerken en daarna masseren in de nagelriemen en de huid daarrond.
Daarna gebruik ik ook altijd de Trind Nail Balsam, deze is echt om je nagel zelf te gaan hydrateren. Ik had eerder al een mini setje van Trind met deze al bij en was daar heel tevreden mee. (Deze fullsize won ik, samen met de Trind Nail Repair op Beautygoddess, nog eens bedankt Deb). Ook gewoon aanbrengen, even laten inwerken en daarna inmasseren op de nagels.

Nadien gebruik ik altijd een versterkend/herstellend product voor de nagels, die eigenlijk een soort van base coat vormen. Ik wissel daarbij af met drie van mijn favoriete producten, en dat zijn:
Essie Millionails, een verzorgende lak die je nagels gaat versterken maar ook gaat hydrateren.
Sally Hansen Miracle Cure, gaat de nagels gaan versterken en verstevigen.
Trind Nail Repair, een nagelversterker die de nagels sterkt maakt en soepel houdt.
Allemaal producten die scheurende, brekende, slijtende en droge nagels tegen gaan, maar je moet ze er dus echt elke dag of zeker om de twee dagen gaan afhalen en opnieuw gaan aanbrengen!

Naast de nagels is ook de verzorging van de handen belangrijk, zeker in de winter want dan zijn ze nog droger en gevoeliger.
Perfect voor in de handtas zijn deze nieuwe hand- en nagelcrèmes van Caudalie, heerlijke geurtjes, handige tubes en fijne crèmes die je handen soepel gaan houden zonder vettig aan te voelen, en ook kunnen gebruikt worden om de nagels te gaan voeden. (Je hebt trouwens nog de tijd tot 28 jan 2014 middernacht om een setje te winnen, want deze drie crèmes vind je in de gevulde handtasjes die ik weggeef, klik hier).
Ze komen in de geuren Miel de Vigne, Pamplemousse Rose en Feuille de Cassis.

Ook een fijne crème, die ook nog eens heel budgetvriendelijk is, is de handcrème van huismerk Delhaize. Perfect voor droge handen, je moet hem goed openwrijven maar ik vind hem heel voedend. En de geur doet me denken aan lychees.

In de winter is het ook altijd opletten voor kloven, zowel aan handen als voeten. Vaseline doet wonderen, maar een handige zalf in huis hebben is altijd praktisch. Deze Mitocare gel is perfect daarvoor, hij is geschikt voor het behandelen van kloven, maar daarnaast ook brandwonden, snijwonden, schaafwonden en zonnebrand, zeker met kinderen in huis vind ik zo een product zeker een must!

En als laatste nog een leuke tip voor de verzorging van de handen, en die vind je in het Happy Nails boek van Elfi (die je trouwens hier ook op de blog nog steeds kan winnen, klik hier). In het boek staat een 'receptje' voor een handbad en een handmasker, perfect om de handen te gaan reinigen en verzorgen.

Gebruiken jullie extra producten voor nagels en handen tijdens de winter?


15 opmerkingen:

 1. ik gebruik in de winter wat vaker handcréme en een nagelriemolie. de nagel balsem van trind lijkt me wel wat xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan hoor meid! Fijn om te horen dat je er plezier van hebt! Ik gebruik bijna dagels de Trind balsam en de Le Petit Marseillais handcrème die ik dankzij jou heb ontdekt. Daarnaast gebruik ik ook veel Nivea crème, die ik zelfs mee naar mijn werk meeneem om de hele dag te smeren. Van overmatig gebruik van nagelremover in combinatie met het koude weer heb ik soms best last van hele droge handen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nagelremover moet natuurlijk nagellakremover zijn.. duuuhh ;-)

   Verwijderen
  2. Ah, hihi, had er zelfs over gelezen :)

   Verwijderen
 3. Ziet er mooi uit! Ook heel mooi gefotografeerd, klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips. Ik heb zelf de one minute manicure van Herôme en ik vind die echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook enorm last van splijtende nagels, heel vervelend! Heb speciaal Essie Millionnails gekocht, maar heb er ook moeite mee om het er dan elke keer om de twee dagen af te halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk artikel, bedankt voor de tips! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. One of those little Caudalie tubes is almost empty here! It's such a great formula, and I like how there are different scents in the set! I really should use some nourishing/protective products on my nails tho. My nails are very fragile and I wonder if those would help :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook echt fan van de Essie nagelverzorging!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik smeer handcreme als een bezetene :-) Na elke wasbeurt (da's dus zo'n vijfhonder keer op een dag) smeer ik mijn pollekes in. En ik merk dat mijn handen en nagels zo veel gezonder blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben nu zot van handcrème, nu gebruik ik die van Yves Rocher, heel budgetvriendelijk, want nu kan je de 2-in-1 handcrème voor mooie handen en nagels kopen aan 50%, dus aan 2,50€ :) http://www.yves-rocher.be/control/product/~category_id=4000/~product_id=86430 zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit lijken me fijne productjes. Door mijn werk gebruik ik vaak alcogel en ik krijg ik erg droge handen en broze nagels. Ik gebruik vaak handcremes van Inecto.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram