Mogelijk gemaakt door Blogger.

Nagel- en handverzorging


Het is winter, en dat beginnen we nu ook echt te voelen (fast forward to spring please), en ik heb dan ook last van droge handen. Ik smeer ze regelmatig in, en overal vind je bij mij wel een tube handcrème.
Ook nagels kunnen dan wat extra verzorging gebruiken, al heb ik niet alleen in de winter last van kwetsbare nagels. Let's do something about it!!

Eerst en vooral om mijn nagels te verzorgen gebruik ik verschillende producten. Ik heb heel wat last van broze nagels, ze splitsen heel snel en ik vind het erg vervelend, want het is nu al een tijdje zo. Ik merk wel dat de producten om je nagels te beschermen en verharden goed hun dienst doen, maar als je ze naar behoren gaat gebruiken. Meestal is dat om de twee dagen eraf halen en een nieuw laagje opdoen, en daar gaat het bij mij dan wel al eens mis.

Ik gebruik sowieso als eerste een nagelriemolie, mijn favoriet is deze Essie Apricot Cuticle Oil. Hij heeft een heerlijke geur en brengt makkelijk aan. Deze gaat de nagelriemen soepel houden en gaan hydrateren, wat belangrijk is om je nagels gezond te houden. Aanbrengen, even laten inwerken en daarna masseren in de nagelriemen en de huid daarrond.
Daarna gebruik ik ook altijd de Trind Nail Balsam, deze is echt om je nagel zelf te gaan hydrateren. Ik had eerder al een mini setje van Trind met deze al bij en was daar heel tevreden mee. (Deze fullsize won ik, samen met de Trind Nail Repair op Beautygoddess, nog eens bedankt Deb). Ook gewoon aanbrengen, even laten inwerken en daarna inmasseren op de nagels.

Nadien gebruik ik altijd een versterkend/herstellend product voor de nagels, die eigenlijk een soort van base coat vormen. Ik wissel daarbij af met drie van mijn favoriete producten, en dat zijn:
Essie Millionails, een verzorgende lak die je nagels gaat versterken maar ook gaat hydrateren.
Sally Hansen Miracle Cure, gaat de nagels gaan versterken en verstevigen.
Trind Nail Repair, een nagelversterker die de nagels sterkt maakt en soepel houdt.
Allemaal producten die scheurende, brekende, slijtende en droge nagels tegen gaan, maar je moet ze er dus echt elke dag of zeker om de twee dagen gaan afhalen en opnieuw gaan aanbrengen!

Naast de nagels is ook de verzorging van de handen belangrijk, zeker in de winter want dan zijn ze nog droger en gevoeliger.
Perfect voor in de handtas zijn deze nieuwe hand- en nagelcrèmes van Caudalie, heerlijke geurtjes, handige tubes en fijne crèmes die je handen soepel gaan houden zonder vettig aan te voelen, en ook kunnen gebruikt worden om de nagels te gaan voeden. (Je hebt trouwens nog de tijd tot 28 jan 2014 middernacht om een setje te winnen, want deze drie crèmes vind je in de gevulde handtasjes die ik weggeef, klik hier).
Ze komen in de geuren Miel de Vigne, Pamplemousse Rose en Feuille de Cassis.

Ook een fijne crème, die ook nog eens heel budgetvriendelijk is, is de handcrème van huismerk Delhaize. Perfect voor droge handen, je moet hem goed openwrijven maar ik vind hem heel voedend. En de geur doet me denken aan lychees.

In de winter is het ook altijd opletten voor kloven, zowel aan handen als voeten. Vaseline doet wonderen, maar een handige zalf in huis hebben is altijd praktisch. Deze Mitocare gel is perfect daarvoor, hij is geschikt voor het behandelen van kloven, maar daarnaast ook brandwonden, snijwonden, schaafwonden en zonnebrand, zeker met kinderen in huis vind ik zo een product zeker een must!

En als laatste nog een leuke tip voor de verzorging van de handen, en die vind je in het Happy Nails boek van Elfi (die je trouwens hier ook op de blog nog steeds kan winnen, klik hier). In het boek staat een 'receptje' voor een handbad en een handmasker, perfect om de handen te gaan reinigen en verzorgen.

Gebruiken jullie extra producten voor nagels en handen tijdens de winter?