Mogelijk gemaakt door Blogger.

How To: Krullen in lang haar


Mijn lange, steile haar mocht voor de feestdagen wel eens een make-over krijgen, en dan kies ik het liefste voor krullen. Ik vind dat heel erg mooi, maar het is toch wat een gedoe bij echt lang haar, je bent er toch een tijdje zoet mee.
Normaal gezien als ik met een krultang aan de slag ga, heb ik ongeveer een twintigtal minuutjes nodig, maar nu voor nieuwjaar wou ik toch echt dat de krullen lang op zijn plaats bleven zitten, en ook de dag nadien nog goed zichtbaar waren, dus ben ik iets langer in de weer geweest. Ik toon jullie graag hoe ik aan het werk ging:

Ik probeer altijd niet in vers gewassen haar krullen te maken, want dan is het haar heel glad en gaan de krullen ook niet zo lang blijven zitten. Als eerste bracht ik een leave-in volume spray aan, de Kérastase Volumifique, vooral op de wortels van het haar.
Mijn vriendin Isabelle liet me weten dat het vooral belangrijk is om haarmousse te gebruiken, waardoor de krullen veel langer blijven zitten. Ik ging voor volume mousse, de Kérastase Mousse Bouffante. Ik bracht twee grote bollen mousse in mijn haar, één bovenaan rond de kruin en eentje op de lengten van het haar.
Daarna ging ik mijn haar gaan drogen.

 Na het drogen bracht ik nog een beschermende spray op mijn haar, de Pantene Hitte Beschermende Glans Spray, geeft extra glans maar beschermt mijn haar vooral tegen de hitte van de krultang.
En ik werkte mijn krullen natuurlijk af met een haarspray (héél wat haarspray) om ze op zijn plaats te houden. Ik gebruikte de John Frieda Luxurious Volume Hairspray, ik bracht het aan nadat mijn haar volledig gekruld was, maar ook voordat ik elke haarpluk rond de krultang draaide, ging ik er eerst met wat haarlak over.

Als toestellen gebruikte ik de nieuwe Remington Pro-Air Shine hairdryer, een hele fijne haardroger die het haar echt supersnel gaat drogen (2300 Watt en een luchtstroom van 85km/u). Hij bevat drie warmtestanden en twee snelheden, dus je kan voor jezelf gaan uitmaken wat het beste is voor jouw haartype. Hij heeft een gewone blaasmond, maar ook een diffuser wat zorgt voor extra volume.
Als stijltang koos ik voor de Remington Pro Soft Curl. Ik heb er nog eentje van een ander merk, maar deze is echt mijn favoriet om mooie krullen te maken. Zijn temperatuur gaat tot 220°, wat perfect is voor mijn lang en dik haar.

Als eerste ga ik mijn haar gaan verder in twee delen, zo neem ik het haar bovenaan samen en begin ik met de onderste laag. Daarna neem ik een dun haarplukje, niet te dik want anders gaat het haar echt wel niet goed gaan krullen. Eerst wat haarspray opspuiten, en daarna rond de krultang draaien, en zo verder voor de rest van het haar. 
Ik was best tevreden met het resultaat (en hier zie je ook een beetje van mijn oudejaarslook; classic little black dress met enkele gouden accessoires en een pink sequin clutch):

En ook de dag nadien zagen de krullen er nog goed uit (ik ging trouwens voor mijn unicorn-truitje op nieuwjaarsdag, samen met een zwart rokje):

Wat denken jullie van mijn krullen? Hoe gaan jullie aan de slag om krullen te maken? En voor welke look gingen jullie voor de feestdagen?