woensdag 4 juni 2014

Clean with Clinique


Eén van mijn favoriete merken wat betreft skincare, is toch zeker Clinique. Vandaag heb ik het over enkele producten om de huid te gaan reinigen, daarbij zet ik een aantal van mijn Clinique-favorieten in de kijker, van enkele goede 'oudjes' tot enkele splinternieuwe producten.
Scrubben vind ik een heel belangrijke stap in mijn reinigingsritueel. De Exfoliating Scrub en de Sparkle Skin Body Exfoliating Cream worden hier dan ook regelmatig gebruikt.
Nieuw in mijn beauty-kast, en in de winkel, zijn de Take the Day Off, Cleansing Balm, om je make-up snel eraf te halen, en de Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel, een gel om puistjes te gaan aanpakken.
Maar lees snel verder voor meer info:

Take the Day Off - Cleansing Balm -€31.05
Alvorens je gezicht te gaan scrubben en reinigen, ga je eerst je make-up eraf gaan halen. Met dit nieuw product is dat een 'piece of cake'. Het is een crème die verandert in een satijnzachte reinigingsolie zodra hij in de huid wordt gemasseerd. Zo worden alle onzuiverheden, make-up en restanten van zonnecrème effectief verwijderd.
Hij is geschikt voor alle huidtypes en zorgt voor een grondige reiniging van huid en ogen, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden.

Hoe gebruik je het precies?
Zorg dat handen en gezicht droog zijn alvorens het product te gebruiken. Doe een kleine hoeveelheid op de handen en masseer het zachtjes met je vingertoppen in je huid om alle make-up te verwijderen. Grondig spoelen met water.

Ik vind dit product geweldig en superhandig. Ik gebruik het altijd 's avonds voor het douchen om mijn make-up te verwijderen. Mijn make-up komt er direct mee af, ook geschikt voor de ogen wat ik een groot pluspunt vind, en mijn huid voelt ook niet droog of vettig aan. Je hoeft niet hard gaan schrobben met wattenschijfjes om je gelaat te reinigen, maar met deze voelt het heel zacht aan.
Daarnaast vind ik hem best betaalbaar, je krijgt heel wat terwijl je niet veel nodig hebt, en je hebt geen wattenschijfjes meer nodig!

Exfoliating Scrub - €28.95
Ik denk dat ik twee jaar geleden voor de eerste keer over deze scrub schreef, en ondertussen zit ik al aan mijn derde tube, ik vind het zo een fijn product. Het is een gezichtsscrub voor de vette huid, die dode huidcellen gaat verwijderen, maar daarnaast ook de huidstructuur gaat verfijnen en de huid gaat verfrissen.
Hij mag 3 à 4 keer per week gebruikt worden, wat ik top vind want ik gebruik heel graag een gezichtsscrub. De scrub is fijn in textuur, hele fijne korreltjes op je gezicht en je voelt dat hij echt goed zijn werk doet. Hij heeft een munt-achtige geur, wat heel verfrissend is.
Wel de ogen vermijden, want door de munt kan het heel erg gaan prikken als er een beetje in je ogen terecht komt.

Sparkle Skin Body Exfoliating Cream - €34.15
Deze is dan weer een scrub voor het lichaam. Een reuzepot waar je superlang mee doet. Ik heb hem van vorige zomer (lees hier mijn review), en heb er nog steeds geniet van (kan trouwens tot twee jaar na opening gebruikt worden).
Hij gaat de huid terug zacht en glad gaan maken, en zorgt voor een extra tikkeltje sparkle. Het is een olievrije scrub, die vooral gebruikt mag worden op ruwe, droge plekken (niet geschikt voor gezicht of nek). Hij is heel zacht en aangenaam en mag zelfs dagelijks gebruikt mag worden.
exfoliating scrub - body exfoliating cream

Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel - €19.65
Ook nieuw in het Clinique gamma, is deze Clearing Gel, die heel mild is maar toch doeltreffend puistjes gaat gaan aanpakken. Ik heb jammer genoeg niet altijd een egale, makkelijk huid en moet opletten wat ik op mijn gezicht smeer. Deze gel is perfect om puistjes thuis te gaan behandelen, en bovendien is de werking ervan klinisch bewezen.
Het is een transparante, sneldrogende en vetvrije formule, die zowel onder als boven make-up kan aangebracht worden. Hij gaat puistjes onmiddellijk gaan verminderen en het herstel van de huid gaan bevorderen. Daarnaast kalmeert hij zichtbaar roodheid en irritatie en gaat hij het ontstaan van nieuwe oneffenheden tegen.

Hoe gebruik je het precies?
Dep een druppel gel met een wattenstaafje op het puistje, één- tot tweemaal per dag. Indien gewenst kan het ook op het gehele gezicht, decolleté of rug aangebracht worden.

Ik gebruik het vooral 's avonds, voor ik mijn bed induik. Het is een doorzichtige gel, die heel fris aanvoelt en snel opdroogt. De volgende morgen merk ik toch dat mijn puistjes kleiner en minder rood geworden zijn.
Hij doet dus wat Clinique belooft. Als je de gel net hebt aan gebracht, kan het zijn dat je het een klein beetje voelt prikken, maar het is helemaal niet vervelend. Ook handig is de kleine verpakking, je kan hem eigenlijk meenemen in de handtas, en zodra je een puistje voelt opkomen, kan je die gaan aanpakken.

Wat denken jullie van deze Clinique-producten? En wat gebruiken jullie zoal om jullie huid goed te reinigen en verzorgen, naast een gewone reinigingsgel?

Te koop in de parfumerie of op clinique.be

21 opmerkingen:

 1. Sinds een aantal dagen ben ik een testertje (dagcrème) aan het uitproberen van Clinique. Mijn huid reageert er ontzettend goed op (ik krijg snel uitslag in mijn gezicht). Daarnaast vind ik het een fijne en volle crème. Ik ben nieuwsgierig naar meerdere producten van dit merk ;-) De Cleansing Balm vind ik erg goed klinken! Thanks voor je fijne & uitgebreide review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat je het leuk vind! Ik heb ook snel uitslag in mijn gezicht, en op de producten van Clinique reageer ik bijna nooit.

   Verwijderen
 2. Lijken mij heel erg leuke producten! Vooral de cleansing balm zou ik eens willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de cleansing balm lijkt me wel tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Clinique is echt mijn go to huidverzorgingsmerk, ze hebben hier en daar wat hit & miss producten, maar als het een hit is is het echt een serieuze topper meestal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De cleansing Balm lijkt me heerlijk!
  Ik gebruik gewoon de BBcream van Clinique & ben ik al super tevreden van!
  Ik zal zeker ook eens de gezichtverzorging proberen want ik heb ook soms last van onzuiverheden :-/
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen dan! Hun bb en cc cream vind ik ook geweldig!

   Verwijderen
 6. Wel geïntrigeerd door de Cleansing Balm! Benieuwd of hij ook al mijn eyeliner en mascara er af zou kunnen halen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij heavy oogmake-up wordt het waarschijnlijk wel een beetje messy :)

   Verwijderen
  2. Bij heavy oogmake-up wordt het waarschijnlijk wel een beetje meesy ;)

   Verwijderen
 7. Ik zweer bij een olie :)
  De scrub van Clinique is grof voor mij, mijn huid kan dat niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het net heerlijk dat ik echt voel dat hij goed zijn werk doet, maar sommigen hebben inderdaad iets liever een zacht product.

   Verwijderen
 8. Clinique is zeker een fijn merk met goede producten! :-)
  Wel jammer van het prijskaartje natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die cleansing balm ga ik absoluut proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Cleansing Balm lijkt me wel fijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De cleansing balm en de scrub lijken me heerlijk! Damn, die ga ik moeten testen als mijn Emma Hardie cleansing balm op is! Leuk artikel btw :)

  xx Anine
  redlipsandbeautybits.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne producten vooral de cleansing balm vind ik interessant, maar voor ik ém zou kopen zou ik eerst de ingrediënten moeten bekijken..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb echt alleen nog maar goeds gehoord over die cleansing balm. Wishlisted!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De Sparkle Skin is toch wel een van mijn favo scrubs, mijn pot is helaas bijna helemaal leeg en die wil ik toch graag opnieuw. Over de balm ben ik erg te spreken, super zacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Door jou vorige keer al verslingerd geraakt aan de gezichtsscrub, intussen tweede tube net gestart. De rest klinkt ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake