maandag 23 juni 2014

& Other Stories: Face Contour Cream


Ik was al langer op zoek naar een echt contour product om het gezicht meer diepte te gaan geven en meer te gaan vormen. Door te spelen met highlights en schaduwen kan je bijvoorbeeld hogere jukbeenderen creëren, maar ook je neus smaller laten lijken, of je gezicht smaller maken, of net breder.
Nu je kan gerust aan de slag met een foundation die heel wat donkerder is dan jouw huidskleur, of met een donkere matte bronzer, dat deed ik voordien ook, tot ik deze Face Contour Cream zag liggen bij & Other Stories. 
Vandaag wat meer info daarover, en ook hoe ik aan de slag ga om mijn gezicht te gaan shapen (contouren).

De Face Contour Cream is dus een crème-product, de je het makkelijkst aanbrengt met een kleine kwast. Hij ziet er heel donker uit, dus verschiet niet, maar het is niet de bedoeling dat het zo op je gezicht blijft natuurlijk. Hij is heel makkelijk en vlot te blenden, en dat doe ik met een foundation brush. Door die donkere kleur geeft het echt een heel mooi resultaat.

Als lichtste kleur gebruik ik de YSL Touche éclat, maar je hebt daar ook heel wat budgetversies in of je gebruikt een hele lichte foundation. Ik breng eerst de highlighter aan, op de vlakken die ik wil gaan accenturen. Dat is op mijn voorhoofd, mijn neus, onder de ogen in een driehoek tot aan de neus en naar de slapen toe, op mijn kin en net boven mijn bovenlip.
Daarna breng ik de contour cream aan. Dat doe ik op de vlakken waar ik schaduw en diepte wil gaan creëren. Ik heb een lang gezicht, dus voor mij is het belangrijk mijn gezicht iets minder lang te doen lijken. Daarom breng ik het aan onderaan mijn kin (het mocht hier op de foto nog iets meer op de kin zelf zijn) en aan de haarlijn. Verder breng je de donkere kleur aan op de zijkanten van de neus, om de neus iets smaller te laten lijken, naar de wenkbrauwen toe. En dan onder de jukbeenderen, vanaf de haarlijn onder de slapen, zo naar de mondhoeken toe, dat is om de jukbeenderen beter te laten uitkomen.
En daarna ga je blenden, maar je zorgt ervoor dat de kleur wel op de voorziene plaats blijft, dus een beetje gaan uitwrijven zodat de duidelijke lijnen verdwijnen.
Daarna breng ik nog een beetje bronzer, highlighter en blush aan, en blend ik het nadien allemaal in met de Guerlain Meteorites parels met een grote kwast.
1: foundation & concealer, 2: highlighter & contour cream
3: blenden, 4: bronzer, highlighter, blush en Meteorites


Ik doe dit niet elke dag natuurlijk, meestal zorg ik voor wat diepte enkel met bronzer, highlighter en blush, wat op zich ook al een mooi resultaat geeft, maar als ik eens wat tijd over heb, over voor een gelegenheid durf ik al wel eens all the way te gaan.
Wat denken jullie van het resultaat? Gaan jullie soms aan de slag met contouren?

& Other Stories - Face Contour Cream - €12
Verkrijgbaar in de & Other Stories winkels (Antwerpen en Brussel) en op hun webshop

14 opmerkingen:

 1. Heel mooi resultaat! Well done :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dresses and daisies23 juni 2014 om 20:47

  Omg ik ben overtuigd! Zou deze ook voor lichte huidjes passen? Blend hij daarvoor genoeg uit? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik deze ook nog ga halen. Lijkt me beter te blenden dan een poederbronzer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is wel heel donker zeg, maar je hebt hem wel erg mooi geblend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi hoor! ik doe meestal gewoon met bronzer poeder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik contour dus echt nooit. Het lijkt ook zo scary eh :-) Maar het eindresultaat mag er echt wel wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. SprinklesOnACupcake25 juni 2014 om 21:28

  Ja idd, lijkt scary, denk altijd het gaat niet goed komen, maar goed blenden is de boodschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. SprinklesOnACupcake25 juni 2014 om 21:28

  Ik gewoon ook, als ik eens wat tijd heb of voor speciale gelegenheid durf ik het zo al eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. SprinklesOnACupcake25 juni 2014 om 21:28

  Ja, beetje verschieten in het begin, maar valt heel goed te blenden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. SprinklesOnACupcake25 juni 2014 om 21:29

  Ja, lukt echt heel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SprinklesOnACupcake25 juni 2014 om 21:29

  Ik heb ook niet echt een getinte huid, dus ik denk wel dat hij voor lichte huidjes best ook wel geschikt is! Goed blenden is de boodschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat je het effect laat zien! Ik heb het contouren nog niet onder de knie, al moet ik eerlijk bekennen dat ik me er nog niet aan heb gewaagd ;-)
  als ik eerlijk moet zijn vind ik jou eau naturel het mooiste zonder het shapen.. meer contour heb jij (tenminste dat is mijn bescheiden mening) niet nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. SprinklesOnACupcake27 juni 2014 om 09:25

  Hihi, dank je! Meestal ga ik aan de slag met wat bronzing poeder en blush, en dat vind ik ook al mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, ik heb dit product ook maar durfde het nooit te gebruiken. Nu ga ik het toch nog maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake