maandag 9 juni 2014

Recept: Chocolade broodpudding met noten en cranberries


Op 18 mei was het 'world baking day' en Vanessa van de heerlijke foodblog Vanevalentine maakte daarom 'Nutty Chocolate Cranberry Bread Pudding'. Ik zag een foto via instagram en was direct verkocht. Deze week waagde ik me er eindelijk aan, mijn eerste broodpudding, spannend, maar het is supereasy en zo lekker!
Ik deel ook met jullie graag het receptje.

♦ Wat heb je nodig?
- 365 g brood (mag oud brood zijn, ongeveer 10 sneetjes)
- 250 ml melk (mag ook soya melk zijn, ik ging voor alpro amandelmelk)
- 2 eieren
- 9 eetlepels honing
- 2 eetlepels (ongezoete) cacao poeder
- 50 g noten in stukjes (eender welke soort of zelf een mengeling)
- 70 g gedroogde cranberries
- 80 g (ongezoete) pure chocolade schilfers (bij mij was het melkchocolade, had niets anders in huis)

♦ Hoe ga je te werk?
- Als eerste tip gaf Vanessa mee op haar blog dat je het beste het brood in kleine stukjes kan doen en die in de bakvorm die je gaat gebruiken gaat leggen. Wanneer de bakvorm vol is, weet je dat je genoeg brood hebt.
- Daarna ga je de melk, eieren, honing en cacao poeder in een kom doen, en er de broodstukjes aan toevoegen. Alles goed mengen met je handen, tot je een mooi deeg bekomt.
- Dan gewoon nog de noten, cranberries en chocolade schilfers gaan toevoegen, en alles in je ingevette bakvorm doen.
- Over voorverwarmen op 180° en de broodpudding een uurtje bakken. Even laten afkoelen, in stukken snijden en klaar is kees! Smakelijk.

Ik vond het echt heel lekker en het is ook heel gezond, dus ga het zeker nog eens opnieuw maken. De pudding was bij mij wel nog een beetje vochtig (ik had maar één ei in huis, dus dat zou wel de oorzaak eens kunnen zijn), maar verder smaakte het even goed. De honing was wel goed aanwezig (maar ik heb geen vloeibare honing gebruikt en dacht op het moment dat ik aan het toevoegen was, dat het er nogal veel uitzag).

Wat denken jullie, gaan jullie dit ook eens proberen? Maken jullie vaak broodpudding?
Nog lekkere alternatieven voor broodpudding, deel ze gerust bij de reacties!!

8 opmerkingen:

 1. Ik heb nog nooit broodpudding gemaakt, maar ben er zeker van dat het lief dit zou weten te appreciëren. Ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook mijn eerste poging, maar ik ga het zeker nog eens doen!

   Verwijderen
 2. Mhmm dat zien er delicious uit! Ik maak regelmatig broodpudding met het mama'tje, van alle restjes brood. Maar die heeft amper extra ingrediënten dus ik heb wel zin gekregen om dit recept te testen!

  xx Anine
  redlipsandbeautybits.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan eigenlijk zelf gaan kiezen wat je er allemaal bijdoet, ik moet ook nog eens wat experimenteren.

   Verwijderen
 3. Het ziet er heel erg goed uit. Ik zou ook weer eens wat vaker en uitgebreider in de keuken willen staan, maar helaas ontbreekt de tijd me de laatste tijd een beetje :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is niet altijd makkelijk met een huishuoden, kindjes, werk, blog, ... :)

   Verwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram