Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zomerweer: bescherm huid en haar!

Yes, zomerse temperaturen en heel wat zon de komende dagen (en misschien ook de nodige onweers- en regenbuien, maar daar denken we voorlopig niet aan)!! Ik zeg het heel vaak, zowel in mijn naaste omgeving als hier elke zomer op mijn blog, vergeet die zonnebescherming niet!! Iedereen weet het wel, maar velen vergeten het toch op het moment zelf!
De zon is aangenaam, mensen zijn vrolijk, je krijgt er een bruin kleurtje van, je maakt vitamine D aan, ...maar zonnestralen zijn ook schadelijk, denk maar zonnebrand, huidveroudering en -verslapping, oogschade maar ook verschillende vormen van kanker, daarom is het zo belangrijk je huid te beschermen! Let daar dus zeker op als je de zon ingaat of op vakantie vertrekt! Ook het haar kan tijdens de zomer wat extra bescherming en verzorging gebruiken.



Er bestaan natuurlijk heel veel producten en merken, maar het is toch belangrijk elk jaar een nieuwe zonnecrème aan te kopen. Voor mijn gezicht ben ik altijd heel tevreden met ROC, hoge factor, geschikt voor de gevoelige huid en ook heel licht zonder een witte waas achter te laten, wat perfect is om onder make-up te gebruiken. Door hun 2 in 1 formule, kan je ze ook ter vervanging van je dagelijkse gezichtsverzorging gaan gebruiken.

♦ High Tolerance Fluid 2 in 1, gevoelige huid SPF 50
De witte versie is geschikt voor gevoelige huidtypes. Het is de combinatie van een sterke zonnebescherming met de specifieke technologie van vochtinbrengende crèmes voor gevoelige huid.
Hij beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en helpt voortijdige fotoveroudering te voorkomen (rimpels, losse huid, ...).
Daarnaast bevat hij moederkruid, wat de huid verzacht.

♦ Anti-Ageing Fluid 2 in 1, SPF 50+
Deze paarse versie is meer gericht op anti-aging, en combineert een sterke zonnebescherming met een vochtinbrengende antirimpelcrème. Bevat een SPF 50+, wat een zeer hoge bescherming geeft.
Hij gaat dus de huid gaan beschermen tegen schadelijke zonnestralen, maar ook de huid gaan verstevigen en lijntjes en rimpels zichtbaar gaan verminderen, dankzij de hoge concentratie hydraluronzuur.

♦ Anti-Brown Spot Fluid 2 in 1, SPF 50+
De gele versie is een zonnebescherming gecombineerd met een gezichtsverzorging tegen bruine vlekken, dankzij het corrigerende anti-vlekkenserum. Bevat ook een hele hoge bescherming met SPF 50+.
Hij gaat de huid dus gaan beschermen tegen schadelijke zonnestralen en helpt om het verschijnen van bruine vlekken te voorkomen. Maar daarnaast gaat hij hyperpigmentatie, zoals bruine vlekken, zonnevlekken of ouderdomsvlekken gaan verminderen dankzij actieve Vitamine C.

Voor mijn lichaam zelf, kies ik vaak voor een iets lagere factor. Ik ben altijd heel tevreden van de Nivea producten. Voor mijn zoontje kies ik meestal voor de handige Kids Spray in factor 50, maar voor mezelf ga ik meestal voor factor 20. Deze Protect & Bronze zonnespray van Nivea is perfect. Hij biedt bescherming tegen de zon, is water resistant en daarnaast bevat hij een natuurlijk ingrediënt die de natuurlijke bruining gaat versnellen, maar is geen zelfbruiner.

Naast het beschermen van mijn huid, kan mijn haar en hoofdhuid ook altijd wat extra verzorging en pampering gebruiken als er veel zon aanwezig is, zodat het zeker niet te droog wordt.
Dat doe ik voordat ik in de zon kom, met een crème of spray, en nadien met een after-sun repair spray.

♦ L'Oréal Professionnel Solar Sublime - beschermende spray
Deze spray vormt een lichte beschermende film die het haar voedt en de glans van het haar beschermt.
Je zou denken dat het een soort olie is, maar het is gewoon een voedende spray die helemaal niet vettig is en echt heerlijk ruikt. Ik gebruik deze vooral als ik niet veel tijd heb en voor tijdens de dag bij te spuiten.

♦ Kérastase Soleil CC Crème
Een cc cream, maar dan voor het haar. De CC staat voor Complete Correctie en gaat het haar gaan beschermen, verzorgen en zorgt voor glans. Het is een crème dat niet uitgespoeld hoeft te worden, dus je kan het aanbrengen voor dat je de zon in gaat, of ook nadien op vochtig of droog haar. Hij bevat lijnzaadolie, saffloerolie en UV-filters, de perfectie combinatie dus om je haar te gaan verzorgen en beschermen tijdens de zomer.

♦ Matrix Biolage Sunsorials - After-Sun Repair Spray
Deze spray is dan weer echt geschikt om na het zonnen te gebruiken, en gaat zowel het haar als de hoofdhuid gaan verzorgen. Nadat je het haar gewassen hebt, spray je een kleine hoeveelheid op handdoekdroog haar en op de hoofdhuid, je hoeft het ook niet uit te spoelen.

Als laatste wordt mijn haar ook gewassen en verzorgt in de douche met een zomerse shampoo, conditoner en masker. Ik kies voor de Color Extend Sun lijn van Redken. Geschikt voor gekleurd haar, maar moet natuurlijk helemaal niet, want zijn troeven zijn vooral dat hij haar dat blootgesteld is aan zon, zee en chloor gaat gaat reinigen, beschermen, hydrateren en verzorgen. Bevat mangozaad-olie wat het haar glad maakt en terug doet glansen, en ruikt ook heel aangenaam en zomers.

Geniet alvast van het zonnige weekend, maar vergeet jullie bescherming niet!
Gebruiken jullie speciale zomerse producten voor huid en haar, en voor welke factor kiezen jullie?