Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Drie vegetarische recepten met HelloFresh


Vorige week probeerde ik voor de tweemaal een HelloFresh Veggie box! Leuk nieuwtje, HelloFresh en Jamie Oliver werken sinds januari samen, en hij deelt per box elke week één van zijn favorieten gerechten. Bovendien schenkt HelloFresh per box die verkocht wordt tijdens de samenwerking een donatie aan de Jamie Oliver Food Foundation. Niet alleen lekkere gerechtjes, maar je steunt ook nog eens het goede doel! Ik maakte de drie gerechten klaar, en deel vandaag met jullie de receptjes, namelijk een prei-courgette lasagne, Mexicaanse wraps en een ovenschotel.

Romige Lasagne met verse Italiaanse kruiden en Grana Padano, gevuld met prei en courgette.
Dit was echt mijn favoriet van de drie, ga ik zeker nog vaker maken. Het was ook heel snel klaar, had ik helemaal niet gedacht van zelfgemaakte lasagne. Ik geef je het receptje mee voor 2 personen:

Wat heb je nodig:
- 1 courgette
- 1 prei
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse oregano
- 4 blaadjes verse salie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 pakje room
- 50 gr grana padano
- 1 pak lasagnebladen
- 400 ml groentebouillon
- 2 el roomboter
- 2 el bloem
- 1 el olijfolie
- peper en zout


Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 200° en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de verse kruiden en snijd of hak ze fijn.
2. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 min op middelmatig vuur. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog twee keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 min. koken.
3. Voeg vervolgens de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3/4 min koken. Voeg tenslotte de kookroom, 1/3 deel grana padano en peper en zout naar smaak toe en roer door.
4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
5 Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.
6. Bak de lasagne 20-25 min in de voorverwarmde over totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor het serveren 3 min rusten, zodat de lasagne steviger wordt.


Jamie's Coole Mexicaanse Wraps met bonen, paprika, tomaat & chili 
Dit is dus het receptje van Jamie Oliver, best lekker, maar ik heb het een beetje aangepast aangezien ik helemaal geen pikant eten eet en ook niet zo dol ben op bonen, dus ik heb er de bonen en chili uitgehaald. Maar ik zet wel het receptje, voor 2 personen, met alle ingrediënten hier voor jullie:
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 30 gr cheddar kaas
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl tomatenpuree
- 200 gr gepelde tomaten (blik)
- 200 gr rode kidneybonen (pot)
- 2 grote bloemtortilla's (of eender welke wrap)
- gemengde slablaadjes
- balsamicoazijn


Hoe ga je te werk?
1. Verwarm  de oven voor op 180°. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen, en snijd de paprika in reepjes.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een matig-laag vuur en bak de uitjes ongeveer 10 min, of tot ze zacht zijn.
3. Pel en pers de knoflook en roer met het chilipoeder door de uitjes.
4. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe, prik de tomaten stuk met een vork en doe er de uitgelekte kidneybonen bij.
5. Laat de saus 10 min zachtjes koken, en voeg peper en zout toe.
6. Bak de reepjes paprika in een andere pan met wat olijfolie tot ze zacht beginnen te worden.
7. Verdeel de bulling in twee gelijke delen. Pureer de ene helft tot bonenpasta. Roer de reepjes paprika door de andere helft.
8. Besmeer de tortilla's met de warme bonenpasta, scherp er een flinke opscheplepel vulling op en strooi er kaas over. Rol hem op leg hem op een ingevette bakplaat.
9. Zet de wraps 5 tot 10 min in de hete over tot hij goed warm is.
10. Serveer met wat slablaadjes gemengd met olie en azijn (ik deed er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes bij).


Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas.
Dit gerechtje was mijn laatste, maar toch iets minder geslaagd voor mezelf. Het duurde iets langer dan dat er op het recept stond tegen dat het echt klaar was, en de smaak was voor mezelf toch niet helemaal zo fijn, maar heb het wel opgegeten. Lees hieronder het receptje, voor 2 personen:
Wat heb je nodig?
- 500 gr aardappelen
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1/2 bloemkool
- 3 tomaten
- 8 takjes verse tijm
- 1 pak vegetarisch gehakt
- 2 tl currykruiden
- 50 gr oude kaas
- 1 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- peper en zout


Hoe ga je te werk?
1. Verwarm de oven voor op 220°. Schil of was de aardappelen en kook ze in 15 min gaar.
2. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel fijn. Snijd de tomaten klein. Haal de blaadjes van de tijmtakjes en hak fijn.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bloemkool en het vegetarisch gehakt toe en roerbak 2 min op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden, tomaten, 150 ml water, de helft van de tijm en peper en zout toe. Dek de pan af en laat 7 min zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is.
4. Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige tijm en peper en zout toe.
5. Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Voeg de bloemkoolsaus toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de puree. Bestrooi met de oude kaas. Gratineer de ovenschotel 10 min in de voorverwarmde oven.


Ik ben wel fan van het HelloFresh concept. Heel wat toffe recepten die ik anders nooit snel zou klaarmaken, en het is fijn ingrediënten te kunnen gebruiken die je niet zomaar in huis hebt.
Wat denken jullie van deze vegetarische gerechten? Een favoriet? Hebben jullie HelloFresh al uitgeprobeerd?

Recepten via HelloFresh
Meer info HelloFresh, het bestellen en de gerechten voor komende weken, vind je op de website.
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met HelloFresh. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier