Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Winter Essentials


Wie dacht met een warme december dat we geen winter meer gingen hebben... Guess again! Het is al serieus koud geweest, wat ervoor zorgt dat we ons een beetje extra moeten verzorgen. Ik merk toch al dat de handcrème en de lippenbalsem hier extra gebruikt worden.
Maar liever koud dan regen natuurlijk, een warme sjaal en muts en je kan genieten van een heerlijke winterse dag! Wat ik ook echt kan doen, want de natuur is oh zo mooi, zo heb ik deze week al prachtige zonsopgangen gezien (foto hierboven nam ik deze morgen).
Maar ik zet graag enkele van mijn winter beauty essentials op een rijtje, producten die ik tijdens de koude toch extra veel ga gebruiken:

Ik smeer het hele jaar door lippenbalsem en handcrème, maar bij echt koud weer merk ik dat ik er toch meer nood aan heb. Mijn handen zijn heel erg droog, en als ik mijn lippen niet om de zoveel tijd voorzie van een laagje balsem, voelen ze ook heel droog aan, wat niet aangenaam is.
Ik zet mijn favorieten van het moment even op een rijtje:
De KenzoKi lippenbalsem en Chanel Hydra Beauty Nutrition zijn heel erg goed, jammer genoeg zijn ze beide bijna leeg. Ze staan thuis op mijn make-uptafel en gebruik ze elke morgen, soms ook 's avonds.
De nieuwste van Labello zijn de Care & Colour, perfect om je lippen te gaan verzorgen en tegelijkertijd ook te voorzien van een lichte tint.

Voor handcrèmes is het heel moeilijk, ik heb er zoveel en overal er ook wel bij. Ik gebruik ook  gewoon heel vaak een grote pot bodylotion als handcrème, bij me op het werk bijvoorbeeld. In mijn handtas zitten altijd mini-verpakking, vooral die van L'Occitane ben ik dol op. Die staan nu niet op de foto, maar welke gewone ik ook top vind, is de nieuwste van Kneipp, de Seconde handcrème, met citroenverbena en avocadoboter, die heel goed verzorgt maar ook supersnel gaat intrekken.
Dove kan ook niet in het favorieten-rijtje ontbreken, hier zie je de essential voedende handcrème die de huid lang gaat voelen zonder plakkerig gevoel, en met heerlijke geur!
De Topiderm Magnesomen handcrème is nieuw in mijn collectie, ik kende het Belgische merk nog niet, maar is perfect voor winterhanden. Een rijke textuur, maar toch niet vettig, en een fijne frisse geur. En als laatste de Neutrogena, een heel fijne gel waar je maar een heel klein beetje van nodig heb (lees hier mijn volledige review).

Nog een product dat ik het hele jaar door gebruik, maar in de winter net iets intensiever, is een haarolie. Die gaat het haar laten glanzen en verzorgen, maar is ook heel handig bij statisch haar. Niets zo vervelend als je u trui of sjaal uitdoet, dat je haar alle kanten opspringt. Ik gebruik sowieso elke keer nadat ik mijn haar gewassen heb een haarolie voor het drogen, maar bij echt koud weer, doe ik 's morgens voor ik vertrek ook wat haarolie op mijn droog haar (enkel de lengten van het haar, haarolie breng je nooit aan op de haarwortels om vettig haar te vermijden). Ik heb er dus al heel wat opgebruikt, deze staan momenteel in mijn kast:

Als laatste deel ik met jullie nog een laatste beauty-favoriet, speciaal voor de winter, namelijk de Babor Skinovage, Winter Protect Cream. De naam alleen zegt het al, het is een beschermde crème voor de koudste tijd van het jaar. Het is een rijke crème die je huid soepel houdt, geen droge wangen, maar ook geen roodheid of gespannen huid meer dankzij deze.

Zo, dit zijn mijn winter-favorieten op een rijtje! Hebben jullie nog tips, of producten waar je momenteel niet zonder kan in dit koude weer?