Mogelijk gemaakt door Blogger.

Gladde benen: Venus Embrace Vs. Braun Silk-épil 7 Dual Epilator

Ik liet jullie hier al eens kennismaken met het scheersysteem Gilette Venus Embrace, waar Jennifer Lopez het nieuwe gezicht voor is. Nu is Braun ook helemaal in de ban van het Venus scheersysteem en hebben ze daarom een nieuw toestel op de markt gebracht: de Silk-épil 7 Dual Epilator mét Venus Technology, een epilator gecombineerd met Venus scheermesje. Ik was nu eigelijk wel eens benieuwd naar beide, zowel het scheermesje op zich, als de Silk-épil. Dus wou ik dolgraag eens testen of ze doen wat ze beloven, en hoe verschillend ze zijn. Ik ging dus met beide aan de slag, en zo onthaarde ik vorige week 1 been met de Venus Embrace en 1 been met de Silk-épil. ♦ De Venus Embrace is een scheermesje met 5 mesjes, voor onovertroffen gladheid. Het bevat een hydraterend beschermlaagje rond de mesjes voor een extra zachte huid. Hij komt met een superhandige houder die je in de douche kan plaatsen met zuignapjes, waar je je Venus Embrace en reservemesjes makkelijk kan in opbergen. Het ontharen ging supervlot, in een enkele beweging worden alle haartjes verwijderd, ook op de moeilijkere plaatsen. En inderdaad, wat waren mijn benen zacht achteraf, ik ben helemaal fan! Na 2 dagen waren er natuurlijk alweer stoppeltjes voelbaar. ♦ De Braun Silk-épil 7 Dual Epilator is een epilator gecombineerd met een Venus scheermesje. Door zijn tweevoudige werking gaat ontharen vlot en efficiënt, de epilator verwijdert eerst met de wortel alle haartjes en het Venus mesje verwijdert eventuele achtergebleven haartjes. Komt met verschillende koppen, zodat je kan kiezen waarvoor je hem gebruikt, en handig om weten, hij is waterbestendig en kan dus ook onder de douche gebruikt worden. Hoeft 1 uurtje opgeladen te worden en kan dan 30 min gebruikt worden. Er zit ook een superhandig lichtje op, zodat je elk achtergebleven haartje goed kan spotten. Ok, dit was mijn eerste ervaring met een epilator, en het was, hmm, pijnlijk!! Je zet het toestel op je been en gaat in één langzame beweging naar boven. Ik deed het waarschijnlijk iets sneller dan aangeraden (ik dacht laat het maar snel voorbij zijn), en dan zag ik dat er veel haartjes in het scheermesje zaten, wat wel handig is. Na een tweetal stroken was de pijn al draaglijker geworden, en eens gedaan met scheren voelde ik er ook helemaal niets meer van. Mijn been bevatte wel allemaal rode bolletjes (of lag dat nu aan mij omdat het de eerste keer was dat ik een epilator gebruikte), dus direct in blote benen het huis verlaten was geen optie. Mijn benen waren wel superzacht en de volgende morgen mochten ze ook weer gezien worden. Het nam natuurlijk wel iets meer tijd in beslag dan gewoon scheren met een scheermesje, maar de haartjes blijven veel langer weg dus dat is superleuk! En wat ook leuk is, na een aantal malen epileren, hoef je je ook maar 1 of 2 maal in de maand te ontharen! Ik zet het nog even kort op een rijtje (klik om het groter te zien): Hmm, ik vind het moeilijk kiezen, ik vind ze beide goed en geven alletwee echt hele zachte benen! Het hangt een beetje van jezelf en de situatie af. Moet het snel gaan of wil je direct met je benen pronken, zou ik gaan voor het scheermesje. Heb je wat meer tijd, en wil je echt voor duurzaam resultaat, scheer je je benen helemaal niet graag elke 3 dagen, ga dan voor de Silk-épil. Wat kiezen jullie?