Mogelijk gemaakt door Blogger.

Caudalie - Make-up Removing Cleansing Oil


De laatste maanden sukkel ik toch met een iets meer onzuivere huid, het gaat tegenwoordig wel heel wat beter, en dat heeft mede ook met deze nieuwe reinigende verzorgingsolie van Caudalie, de Make-Up Removing Cleansing Oil.
Ik had hier en daar al gelezen en gehoord dat het belangrijk is voor een zuivere huid te gaan bekomen, dat je de huid goed en dubbel gaat gaan reinigen, best ook met een olie product om je make-up te gaan verwijderen, dus ik was benieuwd naar deze.

Deze reinigende verzorgingsolie zit boordevol natuurlijke ingrediënten, zoals druivenpitten en zachte amandelolie als top-ingrediënten, maar ook zonnebloemolie en ricinusolie.
De pitten van druiven hebben voedende en herstellende eigenschappen, druivenpitolie gaat de huid extra gaan hydrateren. Amandelolie voedt de huid en voorkomt uitdroging, dus de olie maakt de huid soepel en sterkt, kalmeert, vermindert huiduitslag en irritatie, en activeert het herstel van de huid. De zonnebloemolie en ricinusolie verwijderen dan weer make-up, ook waterproof.

Maar niet enkel de ingrediënten zijn natuurlijk, de hele formule is 100% natuurlijk, dus vrij van silicone, minerale olie en bewaarmiddelen, en is heel zacht voor de huid, en dat voel je ook bij het gebruik ervan. De olie kan op het hele gelaat gebruikt worden, ook de ogen en lippen.
En niet enkel het gevoel is aangenaam, ook de geur is heerlijk, dankzij de zoete amandelolie, wat ik altijd een hele fijne geur vind bv in een douchegel.

Hoe ga je deze olie nu gaan gebruiken?
Je brengt het aan op een droge huid, je doet drie pompjes in je handpalm, even opwarmen door de handen in elkaar te wrijven en dan zo op het gezicht aanbrengen. Masseer het gezicht zachtjes met cirkelvormige bewegingen. Daarna een beetje water toevoegen en verder wrijven tot de olie een schuimige textuur krijgt. Nadien overvloedig spoelen met water.
Zo, je make-up is nu helemaal verdwenen, ook waterproof, en het werkt echt efficiënt. Nadien ga ik mijn huid nog extra gaan reinigen met een wasgel.

Ik heb sowieso geleerd dat make-up verwijderen de basis is voor een stralende, zuivere huid. En ook al ging ik mijn make-up al goed gaan verwijderen elke avond, ik merk toch een verschil bij het gebruik van deze olie!
Wat denken jullie van dit product? En hoe verwijderen jullie elke avond jullie make-up (zeg nu niet dat doe ik niet, of ik zit achter je)?

Caudalie - Make-Up Removing Cleansing Oil
100 ml - €17.60
Verkrijgbaar in de apotheek, parafarmacie en op caudalie.com