Mogelijk gemaakt door Blogger.

Cuberdons & brunch met Geldhof


Vorig weekend mocht ik genieten van een heerlijke brunch in de prachtige, sprookjesachtige tuin van Alix Table & Jardin d'Ami te Gent. Het was niet zomaar een brunch, nee hoor, ik werd uitgenodigd door Geldhof, bekend van de heerlijke Cuberdons, die ons graag wouden laten kennis maken met hun nieuwste zoetigheden, dus naast de heerlijke gerechten van de brunch, stonden er ook heel wat cuberdons (oftewel neuzekes in het Gentse) op het menu. Kijk eens eventjes mee:

De locatie kon niet beter zijn, ik had al gehoord van Alix Table & Jardin d'Ami maar was er zelf nog nooit geweest. Je kan er binnen gaan lunchen of brunchen, maar je kan ook de tuin met de gezellige schuur afhuren, en daar zaten wij gezellig samen met z'n allen. De schuur was heel gezellig aangekleed, helemaal mijn stijl. We konden er genieten van granola en yoghurt, brownies, koffiekoekjes, cupcakes, pistolets met beleg, en er volgden al snel ook heerlijke salades zoals eentje met quinoa en groenten, maar ook spitskool met kaas en noten, omelet, ... Veel te veel dus, maar alles even lekker.

Maar daarnaast konden we dus ook genieten van de Cuberdons van Geldhof, de heerlijke kegelvormige paarse snoepjes, die nu ook in tal van andere varianten verkrijgbaar zijn, en die mochten we ook allemaal uitproberen. Nadien mochten we ook ons menig geven, over wat onze favorieten zijn, en ook welke smaak we graag zouden willen zien de komende tijd! Maar voor nu, wat is er nieuw in het gamma:

- Agar Cuberdon, de kleinste cuberdon-vorm in dezelfde kleur als de originele maar met een suikerlaagje. Ze zijn op basis van agar, een bindmiddel uit rood zeewier dat weinig calorieën bevat en heel voedzaam is. Ik vond die heel lekker, ze zijn vaster van textuur, als een echt fruitsnoepje!
- Aardbei Cuberdon, de rode cuberdon met aardbeismaak. Redelijk zoet, maar best lekker.
- Bosbessen Cuberdon, de blauwe cuberdon met bosbessensmaak. Hoewel ik een bosbes-fan ben, vond ik deze toch iets minder, en wel heel zoet.
- Chocolade Cuberdons, de originele cuberdon maar dan overgoten met een laagje melk- of fondant chocolade. Ik eet liefst melkchocolade, dus vond die net iets beter dan de fondant versie, maar wel ook een hele leuke variant.
- Naast de cuberdons, waren er ook Mini Clouds, de kleine variant van de sneeuwbal, zooo lekker! Een luchtige vanillevulling overgoten met chocolade en afgewerkt met een fijn laagje poedersuiker.

Oké, ik weet het, jullie hebben nu waarschijnlijk zo'n een zin in zoetigheid, maar ze zijn zo lekker, ik het zeker aanraden!!!
Wat denken jullie van Cuberdons, en van de nieuwe varianten? En als je zelf een smaak zou willen uitvinden, wat zou die dan zijn? Ik koos voor een meer frisse smaak, zoals limoen ofzo.

Bedankt nog aan de mensen van Geldhof en Yapado voor deze geweldige brunch, en de heerlijke voorraad en het kookboek dat ik mee naar huis mocht nemen!