Mogelijk gemaakt door Blogger.

La Mer - The Renewal Oil


Iedereen kent het merk La Mer natuurlijk wel, voor de meeste onder ons is dat gewoon van naam en niet omdat je er heel wat producten van in huis hebt, dat is bij mij toch het geval. Wat niet wil zeggen dat het merk mij niet interesseerde, absoluut niet, maar ik had er misschien wat een verkeerd beeld van, ik dacht het is best een prijzig merk dat niet echt voor mijn leeftijd of huidtype geschikt is, maar vorige week leerde ik La Mer wat beter kennen, alsook het nieuwste product uit hun gamma The Renewal Oil, en moet ik mijn mening toch herzien. Wat meer info en foto's:

La Mer organiseerde vorige week, in samenwerking met Katia van de blog Beautyminded, een leuk event om hun nieuwste product, The Renewal Oil, voor te stellen. Ze wilden daarbij het merk La Mer graag wat in de kijker zetten, en daarbij de consumenten echt eens laten ervaren wat de producten doen en ook meer info geven over het verhaal achter het merk, hoe de producten tot stand komen, maar ook wat de producten zo uniek en exclusief maakt, enz. Katia mocht daarbij enkele lezeressen uitnodigen die ook iemand mochten meebrengen, en zo werd ik uitgenodigd door mijn vriendin Julie en mocht ik mee naar de Estée Lauder Companies HQ in Brussel. Het werd een leerrijke en gezellige namiddag.

Het verhaal van La Mer start ongeveer 65 jaar geleden, toen een luchtvaartfysicus ernstig verbrand geraakte en daarbij zelf op zoek ging naar een herstellend product met natuurlijke ingrediënten om zijn huid te verzachten. Na 12 jaar en meer dan 6000 experimenten ontstond zo de Miracle Broth, een elixir van ingrediënten uit de zee, wat vandaag de dag het hart is van alle La Mer producten. De Miracle Broth bevat vijf facetten van vernieuwing, nl. hydratatie, herstel, verzachting, gladheid en stralendheid.
Het zijn niet enkele de ingrediënten dat de producten zo effectief en exclusief maken, maar meer het fermentatieproces dat de ingrediënten krachtiger en optimaler gaat maken.

We overliepen ook eens alle producten van het merk, met als bekendste toch wel de Crème de La Mer, verkrijgbaar in vier verschillende formules, dus voor elk huidtype en niet enkel als hele rijke crème. Maar daarnaast hebben ze best een heel uitgebreid gamma, zeker eens te ontdekken waard (maar misschien moet ik daar eens een apart artikeltje over schrijven of het wordt hier wel heel lang). 

Maar wij gingen dus vooral langs voor het nieuwste product, namelijk The Renewal Oil. Het is een droge olie, die heel verzachtend gaat werken en ook heel veelzijdig is. De olie bestaat uit twee fasen, bellen van de Miracle Broth en een mengeling van actieve stoffen uit de zee, die samen zorgen voor een celvernieuwende energie om de huid glad en zijdezacht te gaan maken. Het is belangrijk om de twee fasen goed te mengen, door de flacon zachtjes heen en weer te schudden, alvorens het te gaan gebruiken.
De olie is heel veelzijdig en La Mer wil ook dat je ermee gaat experimenteren. Ze lanceerden dan ook de campagne La Mer - The Art of Play voor dit product, waarbij het de bedoeling is dat je de olie met heel wat andere producten gaat gaan samenvoegen of voor verschillende doeleinden gaat gaan gebruiken, en dit dan ook gaat delen op social media met de hashtag #LaMerArtofPlay om zo met andere mensen je ervaringen te delen, of anderen hun ervaringen te zien.

De olie kan je dus niet enkel op je gezicht gaan gebruiken, maar evengoed ook op het haar, de nagels, samengevoegd met een serum of je foundation, op je lippen of in een voetenbad, op droge plekjes op bv. ellebogen en knieën, ... het is echt heel veelzijdig. En het is een droge olie, dus maakt je huid of haar niet vettig. Ik gebruikte het al op mijn lippen en nagels, en deze morgen ook voor mijn foundation, en ik dacht eerst oops, misschien toch iets te vettig, maar na het afpoederen zag mijn make-up er de hele dag stralend uit en bleef ook langer mooi zitten zonder echt heel opvallend te gaan glanzen! Mijn huid voelde ook heel zacht en glad aan, en de olie ruikt heerlijk! Ik ben dus al fan bij het eerste gebruik, maar schrijf nadien zeker nog een uitgebreide review als ik allerlei andere manieren heb uitgeprobeerd! Eerst ga ik de hashtag nog eens grondig gaan bekijken voor inspiratie!

Wat denken jullie van dit nieuwe product?

La Mer - The Renewal Oil
30 ml - €180

Bedankt La Mer, Katia & Julie, en ook de andere aanwezigen, voor de gezellige namiddag