Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food/DIY: trick or treat


Hoewel ik aan het aftellen ben naar de kerstperiode, we vergeten toch Halloween niet. Leuk om ons eens spooky te gaan verkleden, en met de kindjes mee te gaan om heel wat lekkers!
Vandaag toon ik jullie wat leuke Halloween snoep-ideetjes, en enkele verkleed/make-uptips door mijn looks van vorige jaren nog eens op een rijtje te zetten. Voor die van dit jaar moet je wachten tot maandag ;)

Je hebt al heel wat snoepjes die je sowieso perfect kan gebruiken voor halloween, denk maar aan dracula-tanden, vleermuizen, skulls, ... maar je kan ook heel wat andere snoep gaan gebruiken in een leuke setting met leuke emmertjes of zelf creatief aan de slag gaan.
Zo gebruikte ik een gewone glazen pot die ik vulde met afwisselend dracula-tanden en fizzy skulls  van Lutti, een 'bite me' ticketje eraan en een vampier er bovenop. Daarnaast een skelet-beker gevuld met 'lange veters' als haar/hersenen.

Je kan ook echt gaan knutselen om snoepdoosjes te gaan maken, die je dan kan opvullen met allerlei snoep. Ik maakte een spookhuis met gekleurd papier rond een popcorndoosje (op mijn pinterest-board Trick or Treat vind je een linkje naar hoe je aan de slag kan). Ik vulde het met de halloween-mix van Lutti (daar zitten spinnen, skeletten, vingers, kikkers, ratten, pompoenen, ... in, perfect om mijn huisje mee te vullen).

Ik geef jullie ook nog enkele leuke ideetjes mee voor als je zelf verkleed wilt gaan maar nog geen idee hebt in wat. Ik ging de voorbije jaren vooral met make-up aan de slag, en geen specifiek kostuum die ik kocht.
Zo was er de creepy buikspreekpop en mijn zoontje als zombie (meer info over de looks vind je hier terug), Maleficent (zwarte kledij, uitgesproken jukbeenderen, rode lippen, donkere wenkbrauwen en valse wimpers), een soort van ghost (witte kledij, bleke huidskleur & lippen en donkere ogen rondom rond), en als laatste een skelet en een vampier. Hehe leuk om zo eens terug te zien!

Hebben jullie nog leuke looks, of snoep-ideetjes, laat gerust weten :)
Alvast een Happy Halloween!!