Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Roadtrip Duitsland #4


Het is ondertussen al oktober, maar jullie hebben nog steeds het laatste verslagje tegoed van onze mini-roadtrip in Duitsland. In verslagje #3 vertelde ik over ons verblijf in Stuttgart, waar er heel wat auto's en enkele toeristische plekken te zien waren.
Op dag zeven vertrokken we 's morgens van Stuttgart naar Günzburg, voor onze laatste stop, namelijk Legoland! Vandaag dus heel wat legoblokjes en fijne momenten, kijken jullie mee:

Legoland Deutschland stond bij onze planning tijdens ons bezoekje aan Duitsland, maar we wisten nog niet zeker of we het effectief wel gingen bezoeken. Was een beetje afhankelijk van het weer en of we nog energie hadden na een weekje kamperen en heel wat te doen. Maar het ligt maar een uurtje verwijderd van Stuttgart, dus we besloten van toch nog langs te gaan. En dat was uiteindelijk een superleuke afsluiter van onze vakantie!

Ze hebben er bij het pretpark heel wat accommodaties om te overnachten, naast een hotel en vakantiehuisjes, kan je er ook met een camper terecht, dus we logeerden op de camping daar. (Tip: bekijk op voorhand de promoties online, en boek dan ook via de website. De dag zelf aan de receptie zijn de prijzen duurder).
Wij boekten een promotie, waarbij kinderen gratis waren, een overnachting op de camping en twee dagen in het park. Op onze eerste dag was er heel weinig volk in het park, wat het voor ons superleuk maakte. We konden sommige attracties zelfs twee maal na elkaar doen.

We deden heel wat leuke attracties, onze favorieten: Jungle X-pedition, Fire Dragon, Project X - Lego Test Track, Temple X-pedition, Lego fabrik ... Daarnaast was het ook heel leuk om daar rond te kijken naar alles gemaakt uit Lego, vooral het Star Wars gedeelde was hier populair, maar het Miniland met heel wat bekende Duitse steden en steden uit de buurlanden in het midden van het park, was echt prachtig om te zien.

Het park sluit best vroeg, om 19u zijn de attracties gesloten en om 20u gaat het park dicht. We bleven er tot sluiting, om nadien nog eens rond te wandelen in de Village en iets te eten. De tweede dag gingen we nog even langs het legoland park zelf, om onze favorieten nog eens te doen en enkele dingen die we nog niet hadden gedaan, maar rond de middag was het tijd om te vertrekken, en terug te keren naar België (een tocht van ongeveer zeven uurtjes naar Oost-Vlaanderen), met heel wat leuke herinneringen.

Zo, tot zover de verslagjes van onze trip in Duitsland. Hopelijk vonden jullie het leuk om te volgen.
Zijn jullie al naar Duitsland geweest?

Lees hier nog eens
verslagje #1
verslagje #2 
verslagje #3