Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Appel-rode vruchten Crumble


We zitten volop in de herfst, vroeger donker, kouder weer buiten, de ideale periode dus om wat vaker de keuken in te duiken en te bakken. De geur van appeltjes in de oven passen daar perfect bij, dus voor mijn eerste herfstbaksel ging ik voor appel - rode vruchten crumble, heel makkelijk en heel lekker (je kan gerust kiezen met welk fruit je een crumble wilt gaan maken)!
Ik deel graag het recept met jullie.

Wat heb je nodig:
- 450 gram appelen in kleine stukjes gesneden
- 200 gram gemend rood fruit (ik gebruikte er uit de diepvries)
- 100 gram kristalsuiker (of bruine suiker)
- 100 gram boter
- 150 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel kaneel (indien gewenst)
- enkele druppels vanille aroma (indien gewenst)

Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180°. Meng de bloem met de suiker, en werk er de boter doorheen tot dat je kleine kruimelachtige stukjes hebt.
Neem een ovenschotel en vet die in (ik gebruikte de bakspray van Dr. Oetker). Meng de stukjes appel met de rode vruchten, kaneel en enkele druppels vanille aroma en giet het mengel in de ovenschotel. Dek af met het gekruimeld deeg. Bak voor ongeveer 45 minuten of tot het deeg bruin geworden is.

Je kan de crumble lauw of koud serveren. Ik werkte af met het slagschuim (Klop Klop) van Dr Oetker, een perfect alternatief voor slagroom maar veel lichter en ik vind het ook heel lekker. Is ook heel snel klaar, een zakje mengen met wat melk en opkloppen.

Wat denken jullie ervan? Hebben jullie nog lekkere herfstbaksels, deel gerust jullie tips bij de comments.