Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hair: L'Oréal Professionel - Mythic Oil


Sinds ik enkele jaren terug voor het eerste de Mythic Oil haarolie van L'oréal Professionel uitprobeerde, was ik direct verkocht. Sindsdien gebruik ik na het wassen van mijn haar altijd een haarolie. Ik probeerde er ook andere, maar de Mythic Oil blijft toch mijn grote favoriet, niet enkele door zijn fantastische geur, maar het is ook een geweldig product.
L'Oréal Professionel heeft nu zijn formule herwerkt, en komt met vier nieuwe natuurlijke oliën, om extra voeding of vitaliteit in het haar te brengen.

De Mythic Oil producten bevatten sterk geconcentreerde oliën, nl. Argan-, cranberry-, abrikoos, amandel- en sesamolie. De nieuwe verzorgingslijn bestaat uit Huile Originale (alle haartypes), Huile Radiance (gekleurd haar), Huile Richesse (rebels haar) en Huile Scintillante (glinsterende olie voor lichaam en haar). De Huile Radiance staat hier niet op de foto, deze heb ik niet uitgetest (mijn haar is natuurlijk ook niet gekleurd).

De Huile Originale is dus de originele Mythic Oil, die een hoge concentratie Arganolie bevat. Deze is verrijkt met vitamine E, die het haar voedt en herstelt waardoor het er zacht en glanzend uitziet.
Hij heeft een hittebescherming tot 230° en een UV Filter dus deze olie beschermt het haar tegen de schadelijke zonnestralen en stylingtools, maar daarnaast ook tegen kroes en vochtigheid.
Het haar droogt supersnel wanneer je deze opdoet voor het drogen met de haardroger en ook het ontwarren gaat er vlotter door.

De Huile Richesse is meer een controle-olie, om onhandelbaar haar aan te pakken. Hij bevat een hoge concentratie Abrikozen- en Arganolie, om het droge haar intensief te voeden en te verzachten. De rijke textuur zorgt ervoor dat het opdrogende haar in controle blijft. Ideaal om het gewassen haar te ontwarren en het haar te versoepelen. Verder heeft hij dezelfde beschermende functies als de Originale.

Je gebruikt ze ook beide op dezelfde manier, één of twee pompjes (ik gebruik er zelf drie, maar heb dan ook heel lang haar) in je handpalm doen. Verwarm het product in je handpalmen en verdeel het nadien over de lengten van het haar. Het hoeft niet uitgespoeld te worden.
Ik gebruik het vooral na het wassen voordat ik het droog met de haardroger. Maar soms gebruik ik het ook op droog haar, wanneer mijn haar er pluizig of droog uitziet.

De Huile Scintillante is een glinsterende olie voor lichaam en haar. Hij bevat een hoge concentratie Sesam- en Amandelolie, vermengt met glitterende mineralen die een sublieme glans op de huid achterlaten en het haar laten sprankelen.
Het blijft een Mythic Oil, dus hij gaat ook gaan beschermen tegen hitte, UV en vochtigheid. En zorgt hij voor makkelijk droog te blazen en te ontwarren haar.
En deze zorgt niet enkel voor glanzend haar, maar ook een stralende huid, die geweldig goed ruikt! Hij bevat een heerlijk parfum met frisse en zonovergoten noten, die je echt geweldig gaat vinden deze zomer!

Geen vettige effect met deze oliën, maar wel glanzend haar en een glanzende huid!
Kennen jullie de Mythic Oil al, en zijn jullie ook zo fan? Gebruiken jullie regelmatig een haarolie?

L'Oréal Professionel - Mythic Oil 
Huile Originale / Huile Radiance / Huile Richesse / Huile Scintillante
100ml - €27.40/st.
Verkrijgbaar in de kapsalons van L'Oréal Professionel