Mogelijk gemaakt door Blogger.

Mocktails & homemade lemonades


foto via Shutterstock

Cocktails passen echt bij de zomer, ze zien er altijd zo verfrissend en kleurrijk uit. Ik zelf drink nooit alcohol (nee, ik heb daar geen specifieke reden voor en ja, ik moet mij daar regelmatig voor verantwoorden. Geen idee waarom, ik vraag ook niet aan iedereen waarom ze bv wel alcohol drinken. Iedereen zijn eigen keuze, toch?), maar ik vind het ook wel gezellig om een leuk en vrolijk drankje te drinken, en niet enkel een cola met als enige zomerse tint een schijfje citroen erin!
Gelukkig kan je de dag van vandaag ook al heel vaak kiezen voor een lekkere mocktail en homemade lemonades staan ook al geregeld op de kaart, of je maakt ze gewoon zelf bij je eigen tuinfeestje! Geen saaie non-alcoholische dranken, laten we dat afspreken komende zomer!

Ik ben sowieso fan van frisse drankjes, en kies dan ook vaak voor iets met lemon en munt.
Zo heb je de Virgin Mojito, die maak je met enkele takjes munt, 1 limoen, 1 eetlepel rietsuiker, 200 ml Sprite of 7-UP, eventueel bruiswater en ijs.
foto via shutterstock

Voor een echte fruitige mocktail kan je heel wat verschillende fruitsmaken gaan mixen in volgend drankje. Vul je glas met ijsblokjes, sinaasappelpartjes, citroen- en limoenschijfjes. Voeg dan 20 ml aardbei en framboos siroop toe, 50 ml cranberrysap, 125 ml bruiswater en enkele blaadjes verse munt! Heerlijk en verfrissend! Je kan er natuurlijk ook nog andere fruitsoorten aan toevoegen, het is een beetje als een alcoholvrije sangria.
foto via shutterstock

Wil je liever een zoet fruitdrankje, kies dan voor 200 ml ananassap, 175 g bevroren aardbeien, 1 eetlepel fijn suiker en 1 limoen. Meng alles goed in een blender, schenk het in glazen en garneer met stukjes verse aardbeien en ijs.
foto via shutterstock

Bij zomerse drankjes, kan iets met kokosnoot niet ontbreken. Daarom een watermeloen-kokos mocktail. Daarbij ga je 150 ml kokoswater gaan mengen met ongeveer 2 stukken watermeloen, een halve citroen en 75 ml 7-Up of Spa citroen. Alles samen de blender in, en opdienen met heel wat ijs en een schijfje watermeloen en citroen op de zijkant van het glas!
foto via shutterstock

Als laatste een snelle maar lekkere mix. Meng 150 ml pompelmoessap met 60 ml sinaasappelsap en een scheutje citroensap. Goed roeren en voeg nadien nog een scheutje grenadine toe, wat ijsblokjes en een schijfje appelsien!
foto via shutterstock

Santé, ik ben al helemaal klaar voor lekkere, verfrissende drankjes!
Maken jullie soms mocktails? En heb je nog leuke recepten, deel ze gerust bij de reacties!