Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Top 5 Palm Springs


Ik vertelde jullie al dat wij in de paasvakantie naar de Verenigde Staten getrokken zijn. We verbleven niet op één plaats, maar trokken tien dagen rond naar oa. LA, Palm Springs, Las Vegas.
We maakten daarbij gebruik van Sunnycars om een wagen te huren, en dat verliep helemaal vlekkeloos (meer info onderaan mijn post).
Hoewel ik heel erg benieuwd was naar enkele bekende spots in Los Angeles, was het toch vooral Palm Springs waar ik het meest van al naar uitkeek. Geen idee hoe dat kwam, maar er was iets aan die omgeving, aan de foto's die ik erover tegenkwam online, wat me heel erg aansprak.
En ik moet zeggen, het heeft mijn verwachtingen echt helemaal ingelost! Ik zet graag een top 5 (en héél wat foto's) op een rijtje, van welke dingen ons het meeste zijn bijgebleven:

1. Geniet van de omgeving
Palm Springs is echt prachtig, gelegen in de woestijn tussen de bergen en omgeven met heel wat palmbomen. Het is er altijd zonnig en warm, wat het sowieso al aangenaam maakt. Je maakt er dan ook graag tijd om eens te genieten van een duikje in het zwembad, een ijsje te eten en even te chillen.
En er gewoon rondrijden zorgt al voor een gezellige vakantiesfeer, heel kleurrijk en relaxing.

2. Indian Canyons
Palm Springs, dat zijn natuurlijk palmbomen overal. Je komt geen enkel plekje tegen waar er geen staan, maar als je er echt wilt van genieten, moet je zeker één van de natuurparken gaan bezoeken. Wij kozen voor Indian Canyons, en waauw!! Ik was echt onder de indruk. De natuur daar, en hoe alles samenvloeit is echt prachtig, een oase. Prachtige palmbomen, beekjes met stromend water en watervalletjes, rotsen, cactussen, ... Echt een must om daar een wandeling te gaan maken.

3. Househunting
Het hoort wel een beetje bij mijn nummer 1, maar de huizen in Palm Springs verdienen eigenlijk wel een aparte vermelding. Er zijn zoveel mooie buurten en huizen te zien waar je echt helemaal van onder de indruk bent. Heel kleurrijk, wat gaat van een roze voordeur tot een prachtige bloementuin.
Ook heel wat bekende huizen, zo reden we langs het huis van wijlen Steve McQueen, Marilyn Monroe en Elvis Presley, wat wel heel speciaal was om te zien.
Zelf de City Hall was een mooi gebouw, met een wat retro feel.

4. Cabazon Dinosaurs
Ook best een bekende plaats in Palm Springs, is Cabazon Dinosaurs. Twee grote dinosaurussen die aan de kant van de weg staan, kan je zo gaan bezoeken (wat heel wat mensen doen om superleuke foto's te nemen), maar ze behoren eigenlijk tot het museum/park dat zich ernaast bevind.
Het is niet zo groot en best wel prijzig voor wat het maar is, maar we beslisten toch om langs te gaan. The little guy keek er enorm naar uit en had echt wel een fijne tijd.
Binnen in het park had je heel wat verschillende soorten dino's, maar ook een plekje waar je stenen kon opgraven, kristallen kon zoeken en in de grote T-Rex kon je tot helemaal in zijn bek klimmen.

5. California Citrus State Historic Park
Het laatste is eigenlijk niet in Palm Springs, maar op een uurtje ongeveer ervan, onderweg van of naar Los Angeles, en voor mij zeker een stop meer dan waard. Ik heb het over het California Citrus State Historic Park, gelegen in Riverside. Heel wat citrusbomen in een geweldig mooie, rustige omgeving.
En als je geluk hebt, zoals wij hadden, is er een vrijwilliger aanwezig die werkt voor het park die je niet alleen meer verteld over de verschillende citrusbomen en de geschiedenis, maar die laat je ook heel wat verschillende soorten sinaasappels, limoenen en citroenen proeven, en zelf een zak meenemen. Ik vond dat echt een hele speciale en unieke ervaring, en het waren de lekkerste appelsienen die ik ooit gegeten had. We hebben er nog dagen genot van gehad.

Enkele extra's
Leuke hoteltips: The Saguaro is een must als je in Palm Springs bent, al is het om gewoon toch maar eens langs te gaan, even het zwembad bezoeken en iets te eten of drinken in El Jefe.

To do's die wij uiteindelijk niet gedaan hebben, maar die we bij een volgend bezoek zeker willen doen:
- Aerial Tramway, waar je eigenlijk tot boven in de bergen gaat wat zorgt voor een waanzinnig zicht op Palm Springs.
- Living Desert Zoo and Gardens, met heel wat dieren en planten van over de hele wereld die in de woestijn leven.
- Moorten Botanical Garden, boordevol cactussen en andere woestijn-planten
- Air Museum, we zijn er langs geweest maar waren er jammer genoeg maar een half uur voor sluitingstijd, dus de moeite niet meer om een ticketje te kopen en er rond te lopen.

Sunnycars: We huurden onze wagen waarmee we 10 dagen mee rondtrokken met Sunnycars. Dat is een Nederlandse organisatie, heel handig want er is ook contact in het Nederlands. Er is ook een Nederlands noodnummer 24/7 bereikbaar (waar wij gelukkig geen gebruik van hoefden te maken). We kozen voornamelijk voor Sunnycars omdat ze met een all-in-one formule werken, dus alle voordelen zitten in hun standaardprijs inbegrepen (zoals ongelimiteerde km's, schadeverzekering, diefstalverzekering, ...), en dus zijn er zeker geen verborgen kosten nadien (ze vermelden dit ook meermaals in hun communicatie na het boeken, dat je dus zeker niet moet ingaan als er bv nog extra vergoedingen gevraagd worden). Wij hadden dus een positieve ervaring met deze maatschappij, kan ik jullie zeker aanraden.

Lange post geworden, maar ik had zoveel foto's dat ik het nu al moeilijk vond om een selectie te maken. Hopelijk vonden jullie het toch leuk!
Wat vinden jullie van mijn top 5? Zijn jullie al in Palm Springs geweest, of staat het op jullie bucketlist?