Mogelijk gemaakt door Blogger.

Summer in a bottle


Ik zet vandaag graag eens mijn favoriete zomerparfums op een rijtje. Sommige heb ik pas sinds dit jaar, anderen gaan al enkele jaren mee. Bij de mailtjes waarbij ik vroeg voor leuke ideetjes voor zomerse artikeltjes, krijg ik verschillende keren de vraag om enkele zomergeurtjes op een rijtje te zetten. Daarnaast kreeg ik ook de vraag om wat meer info over parfums op zich, bv. Hoe kan je ze nu het best gaan gebruiken, hoe weet je welke geur bij je past, hoe kan je ze het beste bewaren, ... Ik ging even op onderzoek uit!
Van voor naar achter:
Acqua Di Gioia van Giorgio Armani - Bronze Goddess Capri van Estée Lauder - Summer Splash van Lancaster - Turquoise Summer van Escada - Eau Sublime Or van Roger & Gallet - Eau Divine van Caudalie - Body Mist Equatorial Dreams van & Other Stories - Monoï van Yves Rocher

Deze zijn zo wat mijn favoriete geurtjes voor het moment. Ik wissel heel vaak af en deze ruiken gewoon echt naar de zomer, naar vakantie, ...

Nu zet ik graag ook wat meer info over parfums en hun gebruik op een rijtje!
♦ Hoe kan je parfums nu het beste gaan gebruiken?
- Je brengt parfum best aan op de huid, en liefst op plaatsen waar de hartslag voelbaar is, zoals de polsen, hals, holtes van de ellebogen, ...
- Parfum blijft ook minder lang hangen op een droge huid, dus smeer vooraf een neutrale bodylotion of een bodylotion die bij je parfum hoort. Ook een goede tip, is om eerst vaseline aan te brengen op de plekken waar je je parfum gaat aanbrengen.
- Nog handig om weten, wanneer je parfum op je polsen aanbrengt, hebben mensen snel de neiging om de beide polsen tegen elkaar te gaan wrijven. Dat kan niet echt zoveel kwaad, maar je gaat de natuurlijke geurontwikkeling van het parfum wat gaan verstoren, waardoor de geur misschien toch iets anders kan gaan ruiken dan wanneer je dat niet zou doen.

♦ Hoe kies je nu een parfum die het best bij je past?
Er zijn zoveel parfums, het aanbod is echt enorm, dus kiezen is niet altijd zo makkelijk. Smaken verschillen natuurlijk, dus ik kan niet zeggen die of die moet je kopen, het beste wat je kan doen is sowieso het parfum uitproberen. Een parfum die je goed vind ruiken bij je vriendin, is niet altijd even fijn bij jezelf. En je gaat je parfum ook gaan aanpassen volgens het seizoen, je humeur, de gelegenheid. Mensen met een drogere huid, kunnen best ook een zwaarder parfum kiezen, omdat die sneller vervliegt dan op een vettigere huid.

♦ Hoe ga je een parfum het beste gaan bewaren?
Parfum bewaar je best op een droge, donkere en koele plaats, dit om de kleur en de geur niet aan te passen. Zolang het parfum niet in de zon of naast een hittebron staat, kan het jarenlang goed blijven. Begint het donkerder van kleur te worden, dan is het waarschijnlijk tijd voor een tripje naar de parfumerie.
Een badkamer is dan eigenlijk niet zo een geschikte plaats om parfum te bewaren, omdat het daar vaak warm en vochtig wordt, de slaapkamer is veel beter. Het beste is ook om hem in zijn oorspronkelijke doosje te bewaren, ook al zien de flacons er zo mooi uit! Ik stel ook de meest gebruikte flesjes van het moment open op de kast, maar ik wissel wel eens af.
Een echt getal hoe lang je ze precies kan bewaren, kan ik niet duidelijk zeggen. Sommigen zeggen 1,5 jaar, anderen zeggen 3 jaar of gewoon jarenlang. Ik denk dat je het zelf wel zal opmerken aan de geur en de kleur wanneer je het parfum best niet meer gebruikt.

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan de tips, en laat me ook zeker jullie favoriete zomerparfums weten!