Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zonnebescherming voor huid en haar


Zonnebescherming, en ook verzorging nadien, ik vind het oh zo belangrijk, zowel voor de huid als voor het haar. Hoe ga je nu specifiek producten gaan kiezen? Je kijkt een beetje naar jouw huidtype, wat heb je precies nodig, en wat vind je zelf handig om te gaan gebruiken, heb je iets nodig om je te gaan hydrateren, gebruik je graag een olie, een lotion, of liever een spray!
Ik laat jullie graag kennismaken met enkele producten die ik in huis heb:

Deze haarproducten van L'Oréal Professionnel zijn perfect om je haar te gaan beschermen en te gaan verzorgen tijdens de zomer. Ze zijn van het Solar Sublime gamma, en hier zie je de shampoo, het haarmasker en de beschermende spray.
De shampoo zorgt voor een intensieve reinigende en voedende werking, om uitdroging door de zon, zout en chloor tegen te gaan, dankzij een voedende olie en vitamine E. Het masker zorgt dan weer voor een intense voeding en verzorging na blootstelling aan de zon en maakt ook het haar makkelijker te ontwarren.
De spray gaat het haar echt gaan beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Het is een leave-in mistformule die het haar beschermt en verzorgt. De formule vormt een schild tegen uitdrogende factoren en zorgt ervoor dat het haar zijn glans behoudt. Je kan het dus opspuiten alvorens je in de zon komt of naar het strand gaat.

Nu over naar de bescherming van de huid. Je hebt heel wat zonneproducten, ze zijn waarschijnlijk allemaal fijn op hun eigen manier. Ik heb hier thuis enkele producten liggen die ik heel goed en handig vind. Ik zet ze even op een rijtje, maar kreeg ook enkele vragen rond zonnebescherming, dus ik zet ook enkele tips op een rijtje nadien:

Clinique heeft heel fijne zonneproducten, Zo heb je een aparte zonnecrème voor het lichaam en een kleintje voor het gelaat, beide met SPF40 (ook beschikbaar in SPF30). Ze bevatten de Solar-Smart technologie, die hoogwaardige bescherming biedt tegen de verouderingseffecten van zonschade. Is ook geschikt voor de gevoelige huid, bevat geen parfum, is vetvrij en waterbestendig.
Daarnaast hebben ze ook een Resque Balm met Aloë, een ultra-vochtverzorgende balsem die de huid kalmeert na blootstelling aan de zon. Gaat ook het vervellen tegen gaan. Is ook heel fijn wanneer je deze in de ijskast legt, voelt heel fris aan.

Uriage heeft dan weer enkele specifieke producten in het Bariésun gamma. Je kan op hun website ook echt gaan kijken wat bij jou het beste past. Ze hebben deze handige spray, die heel gemakkelijk aan te brengen is. Komt wel slechts in SPF20, dus voor de al iets gebruinde huid.
De kleine witte stick is ook een heel handig product, het is een waterbestendige stick die de meest kwetsbare plaatsen gaat gaan beschermen met een SPF50, ideaal om op littekens, neus, vlekken, ... aan te brengen, en in handig meeneemformaat, een aanrader!
De groene tube is dan weer een aftersun product, specifiek voor het gezicht, die een unieke formule heeft met hyaluronzuur en Thermaal Water van Uriage, is dus zowel kalmerend als verouderingsvertragend. Daarbij gaat hij uitdroging tegengaan en zorgt hij ervoor dat de bruine kleur langer behouden blijft.

Deze van Eucerin staat bij mooi weer dagelijks voor mijn make-up op het programma. Het is een zonnecrème met SPF50, speciaal voor het gezicht en speciaal voor de vette- en acnégevoelige huid, die de huid dus gaat beschermen tegen schadelijke zonnestralen, maar werkt ook ontstekingsremmend en matterend. Perfect voor mijn toch wel vette en gevoelige huid!

Als laatste zet ik ook nog even de Nivea producten op een rijtje, heb ze hier al even vermeld, maar ik gebruik deze toch wel vaak. Vooral voor mijn zoontje, die is er dol op, ook op de geur, en ze zijn ook gewoon heel aangenaam. Bevatten een SPF30, en het kleine flesje is superhandig om mee te nemen in de handtas. Ook de aftersun is heel aangenaam en gaat je bruine kleurtje wat langer gaan vasthouden.

Nog enkele tips op een rijtje:
- Ga niet te zuinig om met je zonnecrème, je hebt ongeveer de hoeveelheid van een koffielepel nodig enkel voor je gezicht, ongeveer 6 koffielepels voor je volledige huid.
- Smeer liefst elke twee uur, en vergeet de gevoelige plekjes zoals de oren, voeten, handen, ... niet!
- Blijf bij hoge temperaturen tussen 12u en 16u uit de zon, dan is de zon het meest schadelijk!
- Smeer je in na elke zwembeurt, ook al gebruik je een waterproof product.
- Gebruik zonnecrème aangepast aan je huidtype. Vooral voor je gezicht kies je best een hogere factor, dit ook om pigmentvlekken te gaan voorkomen, ook op de handen, en dit best het hele jaar door.
- Opletten met littekens in de zon, door blootstelling aan de zon kunnen die gaan verkleurend wat zelf blijvend kan zijn. Hoe recenter het litteken, hoe meer je het moet gaan beschermen. De eerste twee maanden hou je het best echt uit te zon, best dus gaan bedekken met pleisters of kleding, nadien goed gaan beschermen met een hoge factor (de stick van Uriage is daar perfect voor, zie hoger in deze post).
- Vergeet zeker ook geen zonnebril en zonnehoedje, ook die beschermen je tegen de zon.
- Kies na het zonnen altijd voor een aftersun, die verzorgen, herstellen en verkoelen de huid!

Ik weet, we zitten al halfverwege de zomer, ik kom een beetje laat met deze post, maar hopelijk hebben we binnenkort ook in ons land nog wat echt zomerse temperaturen, en voor wie nog op reis moet vertrekken, zijn dit hopelijk ook handige tips!