Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Karreaux Gent


Een avondje uit eten is altijd gezellig, zeker als het lekker is en in een mooie omgeving. Als je je in de buurt van Gent bevindt, heb ik een leuke tip voor jullie. Beetje weg uit het centrum, maar in een superleuke omgeving.
Ik heb het over restaurant Karreaux, die nog niet zo lang geleden zijn deuren opende op de Henleykaai 4. Daarmee is het gelegen ongeveer recht tegenover het STAM stadsmuseum, en in de dichte buurt van het Citadelpark, het MSK en S.M.A.K. museum dus altijd leuk om te combineren met zoiets als je van verder af komt. Ik ging er onlangs eten, en vind het altijd tof om nieuwe plekken wat meer in de kijker te zetten, zeker als ze me erg bevallen zijn!

Het restaurant was vroeger een oud tegelbedrijf, daarom hebben de nieuwe eigenaars (hiervoor was het ook een restaurant) gekozen voor de naam Karreaux, en zijn er ook in het interieur enkele items die daarnaartoe verwijzen. Het pand heeft zijn oude industriële look behouden, en dat vind ik er echt heel tof aan, is sowieso een stijl die me heel erg aanspreekt.

Het concept is ook heel tof, ze werken met een menu waarbij je kan kiezen uit een drie- of een vijfgangenmenu. Dus er is enkel die menu voorhanden (ze veranderen die elke maand), wat ik wel tof vond omdat je dan dingen eet die je misschien niet altijd zelf zou kiezen. Daardoor kunnen ze ook echt voor kwaliteit en echt heel vers kiezen, en dat smaakte je echt. Volgende maand gaan ze de kaart ook gaan uitbreiden zodat je meer zelf een keuze kan gaan maken.
Wij hadden op voorhand gevraagd of het mogelijk was om vegetarisch te eten, en dat was geen probleem. Aan de hand van het originele menu, kregen we dan een aangepaste maaltijd.
Het is best een verfijnde keuken, geen gewone brasserie of standaard restaurant-kaart, maar echt originele recepten en lekkere producten. Je proefde gewoon ook echt de smaak van wat je aan het eten was, alles was zo zorgvuldig en lekker klaargemaakt, zonder al teveel toevoegingen en dat heeft me aangenaam verrast.
Je kan er ook gezellig iets gaan drinken, wat ook heel leuk is in het mooie interieur.

Kenden jullie Karreaux al?

Restaurant Karreaux
Henleykaai 4
9000 Gent
Meer info vind je op hun facebookpagina