Mogelijk gemaakt door Blogger.

My Skin Journey #1Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn huid, mijn huid met kuren. Ik had de typische 'tiener-puistjes-huid', maar jammer genoeg is het daar niet bij gebleven. Na heel wat bezoekjes bij de dermatoloog kreeg ik dat redelijk onder controle. Een jaar of tien geleden kreeg ik een felle acné opstoot, die ik toen moest behandelen met een medicatiekuur, nl roaccutane of Isotretinoïne, waarmee het helemaal weg gegaan is.
Jammer genoeg is die opstoot er nu opnieuw, eigenlijk sukkel ik al meer dan een jaar terug met een heel onzuivere huid. Ik heb vanalles geprobeerd, en kan het eigenlijk wel goed camoufleren, maar de laatste maanden is het uit de hand gelopen, dat ik besliste van hier moet terug iets gebeuren. Ik kijk helemaal niet uit naar de zomer om met vijf lagen make-up het warme weer te trotseren, dus maakte ik opnieuw een afspraak met mijn dermatoloog.

Toen ze me zag, zonder make-up, vond ze het eigenlijk wel nodig om opnieuw een medicatiekuur op te starten, met Isocural (de nieuwe naam van Roaccutane). Voor wie dit niet kent, het is een redelijk zware medicatiekuur die je ongeveer zes maand moet nemen. Het remt de overvloedige vorming van talg en voorkomt het groter worden van de talgklier. Hierdoor komt er minder talg vrij, zodat de afvoerkanaaltjes niet verstopt geraken.

Klinkt heel mooi, en het product doet ook echt zijn werk na verloop van tijd, maar is best wel heavy om het zolang te nemen doordat het toch heel wat ongemakkelijke bijwerkingen heeft. De medicatie gaat de huid namelijk volledig gaan uitdrogen, voornamelijk de lippen (en dan bedoel ik, je moet echt elke 15' speciale lippenbalsem smeren of het is niet uithoudbaar), maar ik merk het ook aan mijn hoofdhuid, mijn ogen, slijmvliezen, ...
Waar ik vroeger producten moest gaan zoeken voor een vettige huid of mijn haar elke andere dag wassen, moet ik nu mijn huid heel goed gaan hydrateren en op zoek moet naar een goede shampoo voor droog haar en schilfertjes.

De reden waarvoor ik er hierover schrijf, is dat ik graag mijn ervaringen wil delen, maar misschien ook tips kan krijgen over welke producten goed zijn, of kan ik na verloop van tijd tips geven over welke producten ik goed vind, kan ook handig zijn gewoon voor mensen met een hele droge huid.
En ook, mijn dermatoloog raadt me aan zoveel mogelijk producten zoals Avène, Bioderma, La Roche Posay, ... te gaan gebruiken, dus niet meer echt te gaan experimenteren met verschillende merken, niet enkele qua verzorging maar ook make-up, wat ik zeker niet makkelijk vind. Ik wil niet zomaar al mijn producten en make-up de deur uit gooien, maar wil er natuurlijk alles aan doen om deze kuur te laten slagen.
Dus misschien vind je hier wat minder reviews over andere skincare merken, ik vind het ook belangrijk dit met jullie te delen.

Ik zit momenteel voorbij week twee, en ik moet zeggen, het is helemaal niet aangenaam. Ik belde vandaag zelf de dermatoloog op, dat ik echt superveel last heb van mijn lippen, niet enkel een droog  gevoel, maar heel erg gloeiend en precies oververhit, zo zie ik het me zeker geen zes maand volhouden. Ze zei me dat ik even de dosering mocht halveren en zien wat het volgende week geeft.
En niet enkel de ongemakken zijn vervelend, momenteel is ook de acné erger geworden, wat normaal kan zijn in het begin van een kuur, maar toch helemaal niet zo leuk, zeker doordat mijn huid heel erg droog en schilferig is, wat het niet makkelijk maakt om make-up op te doen om alles te gaan camoufleren.

Dit is een lange uitleg geworden, sorry, maar ik vond het wel belangrijk om dit hier te delen en hopelijk lezen jullie de komende maanden mee hoe het allemaal verloopt!

Lees ook: