Mogelijk gemaakt door Blogger.

My Skin Journey #2


We zijn ondertussen al een 10-tal dagen verder sinds mijn vorige, en eerste update, dus ik vertel jullie graag wat meer hoe het ondertussen loopt. Voor wie niet echt kan volgen, ik sukkel momenteel heel erg met mijn huid, heel wat puistjes, onzuiverheden, rode vlekjes, ed. waardoor mijn dermatoloog besliste een kuur met Isocural (ook bekend als Roaccutane of Isotretinoïne) te volgen. Momenteel zit ik dus in de vierde week (lees hier nog eens mijn eerste update).

Bij mijn vorige update vertelde ik dat ik mijn dosis mocht halveren, omdat ik heel erg veel last had van de bijwerkingen (hele droge huid). Daar gaat het momenteel heel goed mee, ik kan het makkelijk uithouden zo terwijl ik toch merk dat de medicatie nog steeds zijn werk doet. In het begin werd het ook allemaal een beetje erger, maar ik heb nu toch het gevoel dat het toch wat aan het beteren is.
Nu, vandaag ging ik bij de dokter langs, en ze zei me toch dat het toch de bedoeling is de dosis geleidelijk terug op te drijven, omdat de kuur anders veel te lang gaat duren (je moet volgens je gewicht een bepaald dosis hebben om blijvend resultaat te hebben). 

Ik vertelde haar een beetje over mijn zorgen en onzekerheden die gepaard gaan met de medicatie, dingen die ik lees op het internet (ik weet het, het is niet altijd aan te raden op zoek te gaan naar info), maar ze luisterde naar me en kon me ook wel wat geruststellen. Dus ik ga het langzaamaan doen, maar toch nog niet opgeven (kwam wel even in me op).

Ik heb ondertussen wel al geleerd hoe ik met mijn 'ander' huidtype het beste kan omgaan. Daar waar ik vroeger moest proberen de glans en vettige huid in bedwang te houden, is het nu helemaal omgekeerd. Ik moet proberen mijn huid zo goed mogelijk te gaan hydrateren.
In het begin vond ik dat niet makkelijk, ik had heel wat velletjes en wou dan gaan scrubben om die zo snel mogelijk te verwijderen, maar ik merkte dat dat net het omgekeerde effect had. Ik kreeg nog meer drogere plekjes en mijn huid werd nog meer gevoelig. Nu probeer ik echt te gaan hydrateren en heb ik het gevoel dat dat veel meer doet aan de droge huid.
Niet zo heel makkelijk overdag, aangezien ik dan toch nog make-up opheb en je niet zomaar kan smeren, maar van zodra ik thuis ben haal ik mijn make-up eraf, reinig ik mijn huid grondig en voorzie ik hem van een dikke laag hydraterend crème of een masker.
Ik ga ook eens proberen een hydraterend water overdag te gebruiken, mag over de make-up en kan dus zeker geen kwaad. Ik hou jullie op de hoogte.

Ik heb mijn beauty-routine omgegooid en ook mijn make-up producten hebben een update gekregen, maar daar krijgen jullie binnenkort zeker een overzichtje van!
Nog meer tips om de huid extra te gaan hydrateren, ook met make-up of goede hydraterende make-upproducten, deel ze gerust bij de reacties!

Lees ook: