vrijdag 24 augustus 2012

Euforie: Appels, peren en Jani!

Gisteren ging ik naar de heropening van kledingwinkel Euforie in Sint-Martens-Latem! Ze hebben nu meer plaats voor mooie kledij, schoenen en accessoires en omdat te vieren organiseerden ze een heus event.
Niemand minder dan Jani Kazaltzis kwam er een workshop geven (jullie hadden er hier zeker al over gelezen, aangezien ik onlangs 5 duotickets weg mocht geven, dus ik hoop dat de winnaars een beetje genoten hebben van een gezellig avond).
Ready to go!! Ik droeg een kanten kleedje met mijn nieuwe 
H&M ketting (wich I love!!), wat armbandjes en daarop een jeanshemdje!

Speciaal voor diegene die er niet bijwaren, vandaag een verslagje over een geslaagde avond, vol handige tips en leuke weetjes over de komende trends, en een overzichtje van de nieuwe Euforie shop, vol leuke en betaalbare kledij!

Na serieus wat gebabbel (that's what women do, right), een drankje en een hapje gingen we op onze stoel zitten, klaar om te luisteren naar Mister Stylish himself, Jani Kazaltzis.
Hij vertelde ons dat er vier verschillende lichaamsvormen bij de vrouw zijn: plank, zandloper, appel en peer.
Hij zocht toen mensen uit het publiek die uitgesproken aan deze vormen voldoen (die mochten dan eventjes bij hem komen), waarbij hij dan de kenmerken en probleemzones aan iedereen uitlegde.
Daarna werden die vier lucky ones door hem gerestyled, mochten ze terug op het podium komen en vertelde Jani ons waarom bij die specifieke lichaamsvorm net voor die outfit best gekozen word.
Enkele sfeerbeelden:
Bloggers Freya & Astrid / Lezeressen Jennifer & Sofie
Jani & de organisator/ Elfi op het podium als 'zandloper'
Plank, zandloper, appel en peer in hun nieuwe outfit/ Sofie nog snel op de foto 

Ik zet eventjes op een rijtje wat ik ervan onthouden heb:
Plank: mist vooral enkele rondingen, dus weinig vormen en geen uitgesproken taille.
Je probeert dan best je outfit in te delen met bv laagjes (zoals bij het 'plank-meisje' op de foto, een skinny jeans, langer aansluitend t-shirt en een korter vestje) of een riem in je taille te dragen.
Zandloper: heeft duidelijke rondingen en een duidelijke slanke taille.
Je kiest bij je outfit dan best aansluitende kledij om je rondingen en taille in de kijker te zetten.
Appel: heeft duidelijk slanke, goedgevormde benen en het gewicht zit voornamelijk rond borsten, buik en billen.
Je probeert met je outfit dan best je benen in de kijker te zetten. Kies voor kortere losse jurkjes en een ronde hals is ook geen aanrader!
Peer: hier is het bovenlichaam smaller dan het onderlichaam, dus smalle schouders en een smalle taille met bredere heupen.
Je probeert bij je outfit best je schouders te accentueren, wijd uitlopende kleedjes/rokjes te dragen en eventueel een riem om je taille extra te accentueren.

Tussendoor nam ik ook eventjes de tijd om in de winkel rond te kijken (je kon ook je haar onder handen laten nemen bij een standje van De Cliént of je make-up laten bijwerken). Ze hebben supermooie stukken, en niet alleen kledij, ook toffe schoenen, sjaals, juwelen en tassen. Alles ligt mooi overzichtelijk volgens kleur, en het is echt heel betaalbaar, je vind er jurkjes rond de 40 euro.

Ik paste ook een aantal dingen, en kocht uiteindelijk dit kleedje! Had het snel eventjes boven mijn jurkje aangetrokken, en twijfelde nog eventjes, maar dankzij de comments via instagram en twitter, was ik toch overtuigd, thanks!

Op het einde van de avond kreeg ik Jani nog enkele minuutjes voor mezelf! Ik vroeg hem wat de opkomende trends zijn voor herfst en winter dit jaar!
De belangrijkste: Kleur en prints! Kleur mag, het hoeft niet somber te zijn in de herfst, en je ziet vooral bordeaux en okergeel.
Bij de prints zie je vooral de bohemian style naar voor komen. Ook broeken met prints verschijnen meer en meer en zijn helemaal in.
Ik liet hem weten dat ik dat zelf supertof vind, maar nog altijd een beetje schrik heb om daarmee op straat te lopen. Het geeft sommige mensen nogal een pyjama-gevoel. Maar volgens Jani ligt het hem gewoon in hoe je de broek dan combineert. Gewoon een effen top erop, en een mooi, gekleed vestje, waarmee je vrouwelijke vormen mooi in uitkomen, en dan gewoon de straat op!

Ik had nog een specifieke vraag van één van mijn lezers, die vroeg hoe ze nu het beste een tuniek kan combineren, omdat ze dat heel graag draagt. Jani liet weten dat die eigenlijk nu een beetje uit het modebeeld verdwenen zijn, dat nu vooral de peplum-top in de plaats gekomen is. Maar als je graag een tuniek draagt, combineer je die best met een skinny broek, of in de zomer eventueel met een short!

Zo, dit was mijn verslagje en enkele tips! Hopelijk hebben jullie er iets aan en vonden jullie het leuk om lezen!
En laat gerust weten in de comments of jij voor jezelf kan uitmaken of je nu juist een appel, peer, zandloper of plank bent en of je je kledij daar nu aan aanpast!
Petra x

Euforie, Latemstraat 5, Sint-Martens-Latem

33 opmerkingen:

 1. Zag er erg leuk uit en je ketting is prachtig! Volgens mij ben ik zandloper, peer en appel in één haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zag er super mooi uit! Lijkt me een hele leuke en gezellige avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Petra! Spijtig dat ik er niet kon zijn en thanx voor de vraag. Ik draag het graag, maar het is iets wat ik met mijn achtergrond ook alleen kan dragen eigenlijk als we van 'westerse' kleren spreken... ik laat je wel eens ween waarom, niet hier.. veeeeeeeel te lang verhaal eigenlijk...

  die schoenen... hoe mooi zijn die!! die wil ik wel ze... super mooi en de kleuren amai... zeer de moeite en mooi kleedje trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag wat zie je er weer mooi uit!! Gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah zo leuk dat je hem mocht ontmoeten :D
  Goeie tips ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het een gezellige avond en het was leuk je nog eens te zien ! Ik ben dus een zandloper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat lijkt me wel leuk om mee te maken, al die tips enzo ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zandloper Freya meldt zich. ;-) Was superleuk om erbij te zijn en Jani van dicht te zien (hoezo, fangirl?). Héél erg fijne avond gehad, voor een keertje niet ver van huis. Danke schön, Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Was er graag bij geweest!! Als ik het zo allemaal lees, ben ik een appel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leek me erg leuk, maar dat liet ik je al weten. was er graag bij geweest.
  ik vind je ketting erg leuk en je kleedje is heel erg mooi? van waar komt het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Kleedje komt ook van h&m, maar zeker al van vorig jaar!

   Verwijderen
 11. Dat is inderdaad een heel mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het nieuwe kleedje is super ! Outfitpost !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie ketting! En de handtas die je op de foto vasthebt, is ook zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto's, het moet daar heel leuk geweest zijn :-) En Jani is zo geweldig. Goed in wat hij doet, en hij lijkt me ook geween heel fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. It looks like you had a great time, Petra! So much gorgeous stuff, and I love your outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooh wat ontzettend leuk, volgens mij kom jij toch wat celebrities tegen (vorige keer al Astrid)!! Het kanten jurkje is erg mooi en het advies is handig meegenomen. Volgens mij ben ik appel en toevallig heb ik nog een okergeel vest dus nu al in =]

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ooh klinkt echt zo leuk!! :D
  Je zag er mooi uit!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wow you look so great!
  like your necklace ;)
  and thanks for your nice comment on my blog!

  xoxo milla

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nogmaals bedankt voor de leuke avond. Je zag er prachtig uit! :-)
  Die zwarte tas met studs daar hebben wij met z'n allen naar staan kijken maar helaas iets te duur voor een impulsief koopje :-)
  Was een leuke avond en ik als zandloper probeer wel op te letten wat ik draag maar goed, ik draag toch ook vaak gewoon wat ik leuk vind ik de winkel!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're welcome!!
   En bedankt, jij zag er ook super uit!! jammer dat we niet wat meer kunnen 'kletsen' hebben :)
   Ja, die tas was inderdaad mooi!

   Verwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram