Mogelijk gemaakt door Blogger.

Euforie: Appels, peren en Jani!

Gisteren ging ik naar de heropening van kledingwinkel Euforie in Sint-Martens-Latem! Ze hebben nu meer plaats voor mooie kledij, schoenen en accessoires en omdat te vieren organiseerden ze een heus event.
Niemand minder dan Jani Kazaltzis kwam er een workshop geven (jullie hadden er hier zeker al over gelezen, aangezien ik onlangs 5 duotickets weg mocht geven, dus ik hoop dat de winnaars een beetje genoten hebben van een gezellig avond).
Ready to go!! Ik droeg een kanten kleedje met mijn nieuwe 
H&M ketting (wich I love!!), wat armbandjes en daarop een jeanshemdje!

Speciaal voor diegene die er niet bijwaren, vandaag een verslagje over een geslaagde avond, vol handige tips en leuke weetjes over de komende trends, en een overzichtje van de nieuwe Euforie shop, vol leuke en betaalbare kledij!

Na serieus wat gebabbel (that's what women do, right), een drankje en een hapje gingen we op onze stoel zitten, klaar om te luisteren naar Mister Stylish himself, Jani Kazaltzis.
Hij vertelde ons dat er vier verschillende lichaamsvormen bij de vrouw zijn: plank, zandloper, appel en peer.
Hij zocht toen mensen uit het publiek die uitgesproken aan deze vormen voldoen (die mochten dan eventjes bij hem komen), waarbij hij dan de kenmerken en probleemzones aan iedereen uitlegde.
Daarna werden die vier lucky ones door hem gerestyled, mochten ze terug op het podium komen en vertelde Jani ons waarom bij die specifieke lichaamsvorm net voor die outfit best gekozen word.
Enkele sfeerbeelden:
Bloggers Freya & Astrid / Lezeressen Jennifer & Sofie
Jani & de organisator/ Elfi op het podium als 'zandloper'
Plank, zandloper, appel en peer in hun nieuwe outfit/ Sofie nog snel op de foto 

Ik zet eventjes op een rijtje wat ik ervan onthouden heb:
Plank: mist vooral enkele rondingen, dus weinig vormen en geen uitgesproken taille.
Je probeert dan best je outfit in te delen met bv laagjes (zoals bij het 'plank-meisje' op de foto, een skinny jeans, langer aansluitend t-shirt en een korter vestje) of een riem in je taille te dragen.
Zandloper: heeft duidelijke rondingen en een duidelijke slanke taille.
Je kiest bij je outfit dan best aansluitende kledij om je rondingen en taille in de kijker te zetten.
Appel: heeft duidelijk slanke, goedgevormde benen en het gewicht zit voornamelijk rond borsten, buik en billen.
Je probeert met je outfit dan best je benen in de kijker te zetten. Kies voor kortere losse jurkjes en een ronde hals is ook geen aanrader!
Peer: hier is het bovenlichaam smaller dan het onderlichaam, dus smalle schouders en een smalle taille met bredere heupen.
Je probeert bij je outfit best je schouders te accentueren, wijd uitlopende kleedjes/rokjes te dragen en eventueel een riem om je taille extra te accentueren.

Tussendoor nam ik ook eventjes de tijd om in de winkel rond te kijken (je kon ook je haar onder handen laten nemen bij een standje van De Cliént of je make-up laten bijwerken). Ze hebben supermooie stukken, en niet alleen kledij, ook toffe schoenen, sjaals, juwelen en tassen. Alles ligt mooi overzichtelijk volgens kleur, en het is echt heel betaalbaar, je vind er jurkjes rond de 40 euro.

Ik paste ook een aantal dingen, en kocht uiteindelijk dit kleedje! Had het snel eventjes boven mijn jurkje aangetrokken, en twijfelde nog eventjes, maar dankzij de comments via instagram en twitter, was ik toch overtuigd, thanks!

Op het einde van de avond kreeg ik Jani nog enkele minuutjes voor mezelf! Ik vroeg hem wat de opkomende trends zijn voor herfst en winter dit jaar!
De belangrijkste: Kleur en prints! Kleur mag, het hoeft niet somber te zijn in de herfst, en je ziet vooral bordeaux en okergeel.
Bij de prints zie je vooral de bohemian style naar voor komen. Ook broeken met prints verschijnen meer en meer en zijn helemaal in.
Ik liet hem weten dat ik dat zelf supertof vind, maar nog altijd een beetje schrik heb om daarmee op straat te lopen. Het geeft sommige mensen nogal een pyjama-gevoel. Maar volgens Jani ligt het hem gewoon in hoe je de broek dan combineert. Gewoon een effen top erop, en een mooi, gekleed vestje, waarmee je vrouwelijke vormen mooi in uitkomen, en dan gewoon de straat op!

Ik had nog een specifieke vraag van één van mijn lezers, die vroeg hoe ze nu het beste een tuniek kan combineren, omdat ze dat heel graag draagt. Jani liet weten dat die eigenlijk nu een beetje uit het modebeeld verdwenen zijn, dat nu vooral de peplum-top in de plaats gekomen is. Maar als je graag een tuniek draagt, combineer je die best met een skinny broek, of in de zomer eventueel met een short!

Zo, dit was mijn verslagje en enkele tips! Hopelijk hebben jullie er iets aan en vonden jullie het leuk om lezen!
En laat gerust weten in de comments of jij voor jezelf kan uitmaken of je nu juist een appel, peer, zandloper of plank bent en of je je kledij daar nu aan aanpast!
Petra x

Euforie, Latemstraat 5, Sint-Martens-Latem