zondag 5 januari 2014

How To: Krullen in lang haar


Mijn lange, steile haar mocht voor de feestdagen wel eens een make-over krijgen, en dan kies ik het liefste voor krullen. Ik vind dat heel erg mooi, maar het is toch wat een gedoe bij echt lang haar, je bent er toch een tijdje zoet mee.
Normaal gezien als ik met een krultang aan de slag ga, heb ik ongeveer een twintigtal minuutjes nodig, maar nu voor nieuwjaar wou ik toch echt dat de krullen lang op zijn plaats bleven zitten, en ook de dag nadien nog goed zichtbaar waren, dus ben ik iets langer in de weer geweest. Ik toon jullie graag hoe ik aan het werk ging:

Ik probeer altijd niet in vers gewassen haar krullen te maken, want dan is het haar heel glad en gaan de krullen ook niet zo lang blijven zitten. Als eerste bracht ik een leave-in volume spray aan, de Kérastase Volumifique, vooral op de wortels van het haar.
Mijn vriendin Isabelle liet me weten dat het vooral belangrijk is om haarmousse te gebruiken, waardoor de krullen veel langer blijven zitten. Ik ging voor volume mousse, de Kérastase Mousse Bouffante. Ik bracht twee grote bollen mousse in mijn haar, één bovenaan rond de kruin en eentje op de lengten van het haar.
Daarna ging ik mijn haar gaan drogen.

 Na het drogen bracht ik nog een beschermende spray op mijn haar, de Pantene Hitte Beschermende Glans Spray, geeft extra glans maar beschermt mijn haar vooral tegen de hitte van de krultang.
En ik werkte mijn krullen natuurlijk af met een haarspray (héél wat haarspray) om ze op zijn plaats te houden. Ik gebruikte de John Frieda Luxurious Volume Hairspray, ik bracht het aan nadat mijn haar volledig gekruld was, maar ook voordat ik elke haarpluk rond de krultang draaide, ging ik er eerst met wat haarlak over.

Als toestellen gebruikte ik de nieuwe Remington Pro-Air Shine hairdryer, een hele fijne haardroger die het haar echt supersnel gaat drogen (2300 Watt en een luchtstroom van 85km/u). Hij bevat drie warmtestanden en twee snelheden, dus je kan voor jezelf gaan uitmaken wat het beste is voor jouw haartype. Hij heeft een gewone blaasmond, maar ook een diffuser wat zorgt voor extra volume.
Als stijltang koos ik voor de Remington Pro Soft Curl. Ik heb er nog eentje van een ander merk, maar deze is echt mijn favoriet om mooie krullen te maken. Zijn temperatuur gaat tot 220°, wat perfect is voor mijn lang en dik haar.

Als eerste ga ik mijn haar gaan verder in twee delen, zo neem ik het haar bovenaan samen en begin ik met de onderste laag. Daarna neem ik een dun haarplukje, niet te dik want anders gaat het haar echt wel niet goed gaan krullen. Eerst wat haarspray opspuiten, en daarna rond de krultang draaien, en zo verder voor de rest van het haar. 
Ik was best tevreden met het resultaat (en hier zie je ook een beetje van mijn oudejaarslook; classic little black dress met enkele gouden accessoires en een pink sequin clutch):

En ook de dag nadien zagen de krullen er nog goed uit (ik ging trouwens voor mijn unicorn-truitje op nieuwjaarsdag, samen met een zwart rokje):

Wat denken jullie van mijn krullen? Hoe gaan jullie aan de slag om krullen te maken? En voor welke look gingen jullie voor de feestdagen?

32 opmerkingen:

 1. Waw mooi resultaat, ik heb heel fijn haar. En het is enorm moeilijk om daarin krullen te houden. Jammer want ik vind het zo leuk! Je staat echt heel goed met krullen, meer doen zou ik zeggen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh girl, you are a PRO! I got a perm so I just dry my hair with a diffuser and call it a day. You worked WONDERS with the products and tools though! Your hair looks SO fluffy and nice!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, you got a perm, can't wait to see the results!
   Thanks!

   Verwijderen
 3. Echt een heel mooi resultaat! Ik heb ook lang en dik haar (maar niet zo lang als het jouwe) en ik vind het krullen van mijn haar altijd super moeilijk. De volgende keer ga ik ook eens zo'n mousse gebruiken, want dat heb ik tot nu toe niet gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker doen! Maakt echt een verschil om ze langer te houden!

   Verwijderen
 4. Amai wel echt heel mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Mij lukt het nooit om zo'n mooie krullen te krijgen :(
  xo
  www.bagsandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, heel mooi en glamoureus!! Je hebt zulk mooi haar. Krullen staan je heel goed. Je zult er vast veel complimentjes over gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi! Ik maakte ook nog eens krullen en gebruik dan altijd de 'Hot curl' spray van L'Oreal! Alleen waren ze op het einde van de avond helaas wel uitgezakt... En ik krullend haar, dat blijft nooit lang

  Liefs,
  Natalie

  www.lataniedesign.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Jammer dat ze er snel uit waren, volgende keer heel wat mousse en heel wat haarlak gebruiken, maakt echt een verschil!

   Verwijderen
 8. Heel mooi resultaat en het zag er de dag nadien idd nog steeds geweldig uit. Thanx voor de tips :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze staan je fantastisch. Heb daar jammer genoeg zelf niet het geduld voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi, misschien nog een tip: als je je haar uit de krultang haalt, de krul even laten afkoelen in je hand, zo blijven die ook langer zitten. (heb ik gezien op een filmpje van Syoss...) Ik moet alvast nog even oefenen, want ik verbrand me altijd :s
  Groetjes,
  Sien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, goede tip, bedankt! Ik heb ook mijn oor verbrand, gelukkig is het bij één keer gebleven ;p

   Verwijderen
 11. Ik ben ook echt fan van krullen de laatste tijd, ik heb niet echt dik haar maar wel echt superstijl. Ik krijg het er nooit langer in dan ongeveer 2 uur omdat het zo snel uitzakt bij mij. Ik gebruik ook eerst spray, dan mousse en als de krullen gemaakt zijn haarlak en toch wilt het niet blijven :p Ik heb wel nog tot de dag nadien wat golven maar dat kan je echt geen krullen meer noemen. Jammer maar dat ligt echt gewoon aan mijn haar denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ook al veel gehad. Het helpt volgens mij echt wel als je ook haarlak gebruikt voordat je de lok rond de krultang draait, en niet teveel haar ineens nemen!

   Verwijderen
 12. Ik heb nog een tang van babyliss die zowel kan krullen als ontkrullen en da's echt mijn favoriet :) Ik maak er graag 'soft curls' mee, wat ik ook met nieuwjaar deed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Staat je echt goed zo'n bos krullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Staat je echt leuk de krullen! Mijn tip om af en toe wat leuke krullen lokjes te krijgen is de stijltang! Hier krijg je ook leuke losse krullen mee! xoxo Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 15. GORGEOUS!!!! Je haar is zo mooi & shiny.. You rocked it girl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jouw krullen zijn echt mooi! Zelf heb ik er meestal de zin en de tijd niet voor, maar jouw foto's geven me wel weer goesting :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie krullen. Ik doe ze met zo'n styler zonder klep en kam mijn haar door, zodat het meer golven zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram