Mogelijk gemaakt door Blogger.

M&M's verjaardagsparty + taart


Een tweetal weken geleden werd mijn zoontje 7j en we gaven natuurlijk een leuk verjaardagsfeestje. Op de dag zelf onder ons, met cadeautjes en donuts, maar in het weekend was het feest voor de vriendjes en voor de familie. Elk jaar kiest hij een leuk thema uit (zo hadden we al dino's, Spiderman, Cars, ...), en dit jaar wou hij graag een M&M's feest! Niet zo makkelijk maar het is me toch gelukt! En aangezien het toch een thema is dat voor jong en oud leuk is, dacht ik van enkele foto's te delen, en een recept voor een M&M's taart!Voor versiering was het niet zo evident, je kan hier nu niet direct slingers en bordjes kopen met m&m's erop, maar met een beetje creativiteit en google/pinterest, geraakte ik al ergens!
Ik zocht een paar leuke toepasselijke afbeeldingen en besloot zelf aan de slag te gaan. Van de ene afbeelding maakte ik zelf een slinger (een tiental keer afprinten, beetje in vorm knippen en aan een touwtje bevestigen), de andere afbeelding printte ik ook een aantal keer af, knipt hem uit en kleefde hem op effen vlagjes, ballonnen, op het tafelkleed, ...


Ik had zelf ook naar de Mars-groep (waar m&m's onder valt) gemaild, voor enige info waar ik misschien ergens posters of dergelijke kan vinden, maar daar heb ik geen antwoord gekregen. Ik ken wel iemand die werkt voor Kinepolis, heb haar het thema uitgelegd en dankzij haar kon ik superleuke grote m&m's reclame-kartons krijgen die kon gebruiken als decor.


Voor de tafelversiering zelf ging ik gewoon voor een effen rood tafelkleed, rode servetten en bekers en witte bordjes, en gebruikte ik lege kleine m&m's zakjes als servethouder. Naast de taart, stonden er ook gewone m&m's en koekjes met smarties op de tafel.


Dan 'the masterpiece', de m&m's-taart, op zich niet zo heel moeilijk, maar je bent er wel even mee bezig.
Wat heb je nodig?
♦ Chocoladecake (ik maakte het mezelf gemakkelijk en koos voor Wolken Cake Chocolade van Dr Oetker, twee dozen, daar hoef je gewoon room en eieren bij te doen), maar je kan eender welk recept volgen natuurlijk.
Confituur (als vulling, maar dat kies je zelf wat je er precies tussen wilt)
m&m's, best de bruine zakken, zonder noot
Leo koeken van Milka (of iets gelijkaardigs, KitKat, Olé, ...)
♦ een lint om de koeken mooi op zijn plaats te houden


De avond voordien bakte ik twee ronde chocolade-cakes, zo waren die de volgende morgen zeker goed afgekoeld. Ik heb gekozen om er gewoon wat aardbeien-confituur tussen te doen om het niet te zwaar te maken (maar dat kan je eigenlijk kiezen, wil je meer een botercrème of chocolademousse, ... kan allemaal). Bovenaan en aan de zijkant ook nog wat confituur zodat de m&m's en de Leo's goed blijven zitten.
Eerst ga je aan de slag met de Leo's, je gebruikt ze best per twee en gaat zo rond om de volledige zijkant te bedekken, en daarna hang je er een lint rond zodat ze zeker goed blijven zitten (pas bij het snijden van de taart hebben we het verwijderd), daarna ga je op de bovenkant de m&m's gaan toevoegen. Je kan kiezen om ze gewoon door elkaar erop te leggen, ik ging voor een motief, we kozen het cijfers 7 (ik twijfelde nog om de eerste letter van zijn naam te doen, maar dat kies je dus zelf). Rondom ook nog even afwerken met m&m's, gewoon op de taarthouder, een kaarsje erop, en we gingen ook voor een m&m's figuurtje dat we hier thuis nog hadden, en wat vuurwerkstokjes, en klaar is kees!


Zo, wat denken jullie ervan?