Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tips: herfst-gerechten


Een nieuw seizoen, betekent meestal ook andere ingrediënten in je gerechten. Hier worden er sowieso meer warme drankjes zoals thee, warme chocomelk en soep gedronken wanneer het kouder wordt.
Maar ook meer stoofpotjes gemaakt of  bv. koken met pompoenen, zeker met Halloween in het vooruitzicht.
Ideaal om inspiratie te halen, is het vegetarisch kookboek Fourplay, van Princess Misia (ik vertelde hier al uitgebreid over het boek), hoewel ik er deze week eindelijk mijn eerste gerechtje uit klaarmaakte, en dat kwam uit de lente-afdeling.

Ik ging voor de olijfolie-flatbread met asperges en radijsjes, de ingrediënten zijn misschien niet typisch voor de herfst, maar je kan het eigenlijk gaan beleggen met eender wat. Ik vind het heerlijk nu om toch iets warm te eten voor lunch, terwijl ik in de zomer sneller voor een salade zou gaan kiezen.

Maar onder de herfst-gerechten staat ook heel wat lekkers, wat ik zeker snel eens moet gaan uitproberen, zoals croque met appel, kaneel en notenpasta, mini-brownies met pompoen en walnoot, wortelboterhammetjes (hoe schattig kan een gerecht klinken), pompoenfrietjes, ... en zovéél meer (oké, je moet dit boek echt in huis halen, zeker als je dol bent op vegetarische gerechten).

Ook soep met een boterham kan ook echt smaken. Een leuke tip, op de site van Knorr staan ook heel wat makkelijke recepten om heerlijke soepen klaar te maken, zoals groentesoep, tomatensoep met balletjes en natuurlijk pompoensoep.

Hebben jullie nog heerlijke recept-ideetjes voor herfst en winter?

Post in samenwerking met Knorr