Mogelijk gemaakt door Blogger.

Pink-purple eyes with Chanel


Heel wat roze en paars voor de ogen bij verschillende herfstcollecties, kan ik alleen maar toejuichen, want paars is echt één van mijn favoriete kleuren geworden om te gaan gebruiken in oogmake-up. Het past best bij mijn groen-grijze ogen, en het is heel mooi gecombineerd met roze tinten, mijn favoriete kleur, zowel ook op de ogen, maar ook voor de wangen en lippen.
Ook in de herfstcollectie van Chanel, états Poétiques, neemt roze de bovenhand en zie je de paarse kleur ook vaak terug komen. Vandaag toon ik jullie graag twee nieuwe oogschaduwkleurtjes uit deze herfstcollectie.De ogen staan sowieso centraal in deze poëtische collectie, en je ziet inderdaad heel wat varianten van roze en paars terugkomen. Je kan kiezen voor een zachte oogopslag, of juist kiezen voor een iets fellere look, een enkele kleur of net in combinatie met andere tinten, de combinaties zijn eindelijk en de kleuren prachtig in deze herfstcollectie.
Het sterproduct in deze collectie is Les Ombres Poésie, met daarin vier oogschaduwkleuren (lichtroze, twee beigetinten en een donkere bruinrode tint). Daarnaast zijn er ook zes nieuwe monochrome kleuren, de Ombre Essentielle, waarvan vier roze tinten, een paarse kleur en een verrassende tint in geel.
Hier zie je Palpitation, een dieproze kleur, en Pulsion, een diepe paarsroze kleur.

Ik ben vooral fan van de donkerpaarse kleur Pulsion, die gebruik ik heel vaak met een heel lichtroze of beige tinten, maar ook met deze dieproze kleur in Palpitation, zorgt hij voor een perfecte combinatie. Ik heb de roze kleur over mijn volledig bewegend ooglid aangebracht, en de paarse kleur bracht ik aan onder mijn ogen en in de buitenste ooghoek, uitgeblend naar de crease.
Ik werkte af met nog een witte tint in de binnenste ooghoek en wat mascara. Ik zou normaal gezien ook al snel een eyeliner of zwarte oogschaduw gaan gebruiken aan de bovenste wimperrand, maar ik vond zo de kleuren veel beter uitkomen.
De kleuren zijn trouwens heel mooi gepigmenteerd en makkelijk op te bouwen, en ze bevatten geen glitters of shimmers, wat ze perfect maakt om met allerlei andere tinten te gaan combineren.

Wat denken jullie van deze ooglook, en van de kleuren?

Chanel - Ombre Essentielle - €28/st.
Palpitation 104 (limited edition) - Pulsion 112
Verkrijgbaar in de parfumerie