Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Brugge die schone...


Vorig weekend trokken wij een nachtje en een dag naar Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen (en ook wel het Venetië van het Noorden genoemd). Brugge heeft een heel mooi historisch centrum, en is een wereldberoemde trekpleister, wij waren er nog nooit geweest (shame on us, en dat op nog geen uurtje rijden van ons huis) maar daar kwam dus nu verandering in.
In welk hotel in Brugge hebben we gelogeerd, waar hebben we gegeten en wat hebben we bezocht of zijn we langs gewandeld? Ik vertel het jullie graag!

We werden uitgenodigd in het Hotel Ibis Brugge Centrum, en zoals de naam het zegt ligt het dus middenin het centrum van de stad, wat perfect is, met een parkeergarage vlak naast. Het gebouw zelf heeft ook een mooi en historisch uiterlijk, binnen is alles best modern.
Het hotel is budgetvriendelijk, terwijl je toch dichtbij zit om alles te voet te doen. De kamer was proper, niet echt luxueus maar had alles wat je nodig hebt. Het was niet zo heel ruim, zeker doordat we met drie waren, en wat ik er ook wat mistte waren stopcontacten (er was er enkel eentje waar de tv op aangesloten was).

We zijn pas 's avonds kunnen vertrekken, en door slecht weer en file zijn we pas redelijk laat in het hotel aangekomen. We hadden toch nog zin om iets te gaan eten, maar doordat we de stad niet kenden en het ook volop regende, zijn we niet heel ver gewandeld. We kwamen El Rincón tegen, een Spaanse tapasbar, in de straat van het hotel, dus daar zijn we binnengestapt. We aten er enkele kleine gerechtjes, die ons heerlijk gesmaakt hebben. Het was er ook best mooi en gezellig.

Daarna was het tijd om naar het hotel terug te keren, en heerlijk het bed in te duiken. De volgende morgen stonden we op het gemak op, en na een frisse douche schoven we aan aan het ontbijtbuffet. Het ontbijt was best uitgebreid en ook heel lekker, zeker een aanrader. We keken even wat we die dag nog allemaal gingen doen, daarna uitchecken en de bagage alvast in de auto gaan leggen.

We wandelden eerst naar 't Zand, waar er elke zaterdag markt is, we liepen zoveel mogelijk langs de kleine straatjes, wat ik altijd wel heel tof vind, beetje de drukte vermijden en misschien ook enkele verborgen schatten tegenkomen. De markt was gezellig om op rond te wandelen, daar hangt altijd wel een leuke sfeer.

Op voorhand hadden we ook al het idee dat het tof was om eens een boottochtje te doen als het weer meezat, en we hadden echt meer dan geluk, want het regende niet, meer nog de zon scheen en het was best warm! Een boottripje was dus zeker aan de orde. Het duurt een half uurtje en is wel leuk dat je de oude gebouwen kan bewonderen en tegelijkertijd ook wat uitleg krijgt wat je nu precies aan het bekijken bent!

Daarna liepen we ook nog langs een antiekmarktje, gingen we over het kleinste brugje van Brugge en wandelden we zo naar het Koningin Astridpark. Er was er een speeltuin, wat leuk was voor the little guy, maar het was er ook rustig en mooi met een fontein en zeker met al de herfstkleuren en de zon was het er heerlijk vertoeven.

Daarna liepen we door de kleine steegjes, langs de oude vismarkt zo naar de Markt van Brugge, met zijn indrukwekkende oude gebouwen. We aten er frietjes op de markt, en gingen daarna voor een koffie-thee pauze in coffeebar Vero Caffè, heel lekker en aangenaam zitten.

Daarna was het tijd om terug te wandelen, met heel wat foto's, ooh's en aaah's later en ook wat pijnlijke voeten (I was walking on wedges all day) maar vooral toffe herinneringen. Geshopt hebben we niet (moesten we twee dagen blijven was dat zeker aan de orde), al ben ik toch eens binnengegaan in de superleuke kerstwinkels, en namen we een Brugge-magneet mee naar huis voor aan de ijskast!

Wat vinden jullie van mijn vele (sorry :p) foto's van uit Brugge, zijn jullie er al geweest?