Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney - Cinderella


Ik vertelde jullie vorige maand al uitgebreid over mijn prinsessenweekendje in Brugge naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm Assepoester (Cinderella). Hij speelt ondertussen ook al enkele weken in de bioscopen, maar ik wou jullie toch ook nog iets meer over de film zelf vertellen!
Ik zag de film in het Nederlands, wat op zich al heel mooi was, ik stoorde me helemaal niet aan de gedubde versie, maar ga hem binnenkort zeker ook nog eens in het Engels gaan bekijken!

Iedereen kent het verhaal van Assepoester wel min of meer, maar ik vond deze live-action versie echt heel mooi om te zien! De film speelt zich af in een heel mooi decor, alles klopt, de sfeer, de kledij, de acteurs waren ook perfect uitgekozen, Lily James is echt een geweldige Cinderella, maar ook Richard Madden als de prins en de boze stiefmoeder vertolkt door Cate Blanchett waren super, net als de geweldige goede fee gespeeld door Helena Bonhem-Carter.

Er zijn best wat emotionele momenten in de film, wat een leven had Assepoester toch, maar wanneer ze de goede fee ontmoet, de prachtige blauwe jurk aanheeft en ze in de pompoenkoets stapt, is het zo geweldig mooi! Ook al weet je hoe het verhaal ongeveer gaat, en wat het einde is, ik was toch zo benieuwd hoe ze het allemaal in beeld gingen brengen. Ook leuk was om te weten waar de naam Assepoester nu precies vandaag kwam, wist ik eigenlijk nog niet echt, en ook de ontmoeting en de sfeer tussen Assepoester en de prins was echt geweldig om zien!

Je hoort, ik ben fan van de film en ik vind het echt een aanrader, dus als je hem nog niet gezien hebt zou ik toch zeker een kijkje gaan nemen hoor!
Wat denken jullie van de film, of zijn jullie al een kijkje gaan nemen?