Mogelijk gemaakt door Blogger.

How To: Messy Two Strand Braid


Vandaag toon ik jullie een how-to voor een leuk kapsel. Het lijkt op een vlecht, maar eigenlijk is het dat niet helemaal, al kan je het een beetje aanzien als een vlecht met twee stukjes haar. Ik zag het in deze video van Teni Panosian, en ik vond het zo een leuk resultaat dat ik het zelf eens wou uitproberen, en het was verrassend makkelijk en snel!

Wat heb je nodig?
Als belangrijkste items heb je nodig een haarborstel, twee gewone haarrekkertjes, en een heleboel kleine, doorzichtige rekkertjes (bij mij waren het lichtgroene aangezien ik niets anders had). Verder gebruikte ik nog de Texture Builder van Matrix, om als eerste mijn haar bovenaan iets meer volume te geven, de Fix Fabulous van Kérastase om op de vlecht zelf te sprayen om goed vast te houden, en als laatste gebruikte ik de Shower Shine van L'Oréal Professionnel om de onderste haartjes te voorzien van een mooie glans. Maar qua producten gebruik je natuurlijk wat je graag hebt.

Hoe ga je te werk?
Je maakt eerst een zijdelingse lage paardenstaart. Dan ga je de staart in twee verdelen. In het voorste deel, dichtbij je oor, breng je een eerste klein rekkertje aan, je voorziet wat plaats om erboven een opening te maken waar je het achterste stukje haar door haalt en zo naar voor brengt. Dan trek je het rekkertje een beetje aan.
En dan begin je opnieuw, met het deeltje haar dat nu vooraan zit, ook daar een klein rekkertje aanbrengen, beetje plaats voorzien en dan het andere stukje haar erdoor halen. En zo verder voor je volledige haar. Wanneer je klaar bent, gebruik je onderaan best een gewone haarrekker om alles goed vast te houden. Je kan de haarstukjes nog een beetje losser gaan trekken om ze iets voller en wat messy te laten lijken (bij mij was het best messy, doordat mijn haar wat opgeknipt is en ik dus met kortere stukken haar zit).

Wat vinden jullie van het resultaat? En zouden jullie het zelf proberen?
Nog leuke kapsel-tips, laat ze gerust achter bij de comments!