dinsdag 10 mei 2011

Hoe je eigen haar bijknippen

Als jullie mij regelmatig volgen, zouden jullie al moeten weten dat ik een echte kappersfobie heb.
Zo ging ik ooit naar de kapper om 20 cm (wat ik al heel veel vind) eraf te laten knippen, en kwam ik met 40 cm haar minder naar buiten, not amused!!!

Sindsdien durf ik geen kapsalon meer binnen te stappen. Ok, ik mis 'the pampering of it all', maar zeg nu zelf, het is algemeen gekend dat kappers zich dolgraag uitleven op de puntjes!!
Ik knip nu meestal zelf mijn haar: de puntjes bijknippen, zorgen voor wat laagjes, mijn pony knipte ik de eerst keer ook helemaal zelf, met een afbeelding van hoe het eruit moest zien naast mij, en werk ik nu ook gewoon zelf bij!

Ik wou jullie natuurlijk dolgraag eens laten weten hoe ik dan aan de slag ga:

Tips:
♦ Eerst en vooral, zorg voor een echte kappersschaar, dat hoeft geen duur exemplaar te zijn, maar met een gewone papier- of keukenschaar kan je niet mooi en recht knippen en het beschadigd ook je haar, waardoor het opnieuw snel zal splitsen.
Zorg ook voor een goede haarborstel en fijn kammetje, en een goede haarspray om je frou na het knippen in model te houden.

♦ Ik knip mijn haar altijd wanneer het droog is, je ziet dan ook direct resultaat en merkt als er iets niet goed is of zo. Nat haar knipt wel iets makkelijk, maar let op, je haar wordt na het drogen enkele cm korter. Je kan ook met een spray je haar een beetje nat maken, of gewoon je kam even nat maken en zo je haar doorkammen.

♦ Knip altijd in kleine stukjes, je kan er achteraf nog altijd meer afknippen, beter eens meer knippen dan spijt achteraf!!

Haar bijknippen:
♦ Je kan je haar in een staart doen, goed onderaan in je nek, leg je staart over je schouder en dan het onderste haar gelijk en recht tussen je vingers houden tot waar je het wilt knippen, en dan knip... de schaar erin!

♦ Maak daarna je haar los en maak een middenscheiding, over gans het haar, en leg over elke schouder een deeltje. Het haar kammen en kijken in de spiegel of de lengten langs beide kanten gelijk zijn. Je kan het zo ook knippen, door ze op dezelfde lengte recht af te knippen.

♦ Wil je wat laagjes in je haar, dan hou je je hoofd voorover gebogen, kam alles goed en knip zo het haar recht af. Werk wel in kleine deeltjes, en ga van de ene kant naar de andere.

Pony bijknippen:
♦ Eerst en vooral, bepaal goed welke haren bij je pony horen, en zorg ervoor dat je de rest van het haar even in een staartje doet zodat het zeker uit de weg is.

♦ Zorg ervoor dat de zijscheiding waar je pony begint, ter hoogte van het hoogste punt van je wenkbrauw ligt.
Kam het haar allemaal naar voor en knip dan je haar eerst wat gelijk ongeveer ter hoogte van je neusbrug.
Daarna laat je je schaar over je haar glijden (niet echt doorknippen), van boven naar beneden, start ongeveer ter hoogte van je ogen, zo naar je neus toe en werk in de richting van hoe je pony ligt. Aan de zijkant mogen de haartjes wat langer zijn.

♦ Hou na het knippen de haren nog even tussen je vingers. Het hoeft natuurlijk niet zo precies te zijn, maar kijk toch of er niet teveel verschillen zitten tussen de haartjes.
Even afwerken met wat haarspray om het perfect op zijn plaats te houden, ik gebruik hiervoor de Wella Pro Series Strong Hold Haarspray.

Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Knippen jullie soms zelf je haar?

Deze blogpost kadert in de Wella Pro Series wedstrijd, waar ik 1 van de 10 ambassadeurs ben. Vanaf 16 juni kan via de Wella Pro Series België facebookpagina gestemd worden op jullie favoriet.

21 opmerkingen:

 1. Dit is echt een van de beste artikels die ik ooit heb gelezen. Ik dacht dat ik de enige was met een kappersfobie! Ik knip mijn frou ook zelf bij, maar laagjes knippen etc durf ik nog niet. Bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de strip is hilarisch en oh zo waar. vroeger, toen ik nog lange blonde lokken had, droomde ik ervan dat mijn haar werd afgeknipt. ik werd nat in het zweet wakker. en toen heb ik er echt de schaar ingezet... enfin, geweldige post maar ik moet dit niet proberen, ik denk dat ik er zou uitzien als een coup jatte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superhandige post, echt waar! Hoef ik teminste niet altijd naar de kapper om mijn puntjes te laten knippen. Zoals je al zei is er dan altijd een paar cm meer af dan alleen de puntjes!
  Ben nog altijd jaloers op de lengte van je haar, tegenwoordig zie ik er bij mij maar geen vooruitgang inkomen :( x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige post! Ik knip af en toe ook mijn eigen frou, want dat gaat toch altijd sneller uit model dan de rest van mijn haar. Soms is het ook wel al eens mislukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook beter stoppen met naar de kapper te gaan. Heb het nu al beperkt tot 2 keer per jaar, maar dan nog lukt me niet om mijn haar goed te laten groeien omdat ze er steeds een stuk meer dan de puntjes afknipt. Grrrr. Handig artikel dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig artikel! :) Weet niet zeker of ik het zou aandurven om zelf mijn eigen haar bij te knippen maar wie weet zal ik het eens proberen ;-) Wat sneu zeg dat de kapper 40 cm ipv 20 cm van je haar had afgeknipt :O Kan wel begrijpen dat je nu niet echt graag meer naar de kapper gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. No way, ik knip nevernooitniet mijn eigen haar! Heb ik een veel te moeilijk kapsel voor! Maar voor meiden met "gewoon" lang haar (verder niet veel model erin geknipt ofzow) is dit wel een oplossing

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je zou mij nu eens moeten zien (ligt dubbel van t lachen!) Haha... Dus iedereen heeft hier een fobie voor kappers... Kom dan eens bij mij! Ik ben namelijk ook kapster en knip alleen naar wens van de klant. Ik vind het namelijk zelf ook vreselijk als er te veel afgaat!! Haha. Ik zal dan dus ook nooit te veel af knippen zonder toestemming!!

  Maare veel succes met het knippen van jullie eigen haar he dames!

  Gr Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wie heeft er nu geen fobie voor kappers? Geloof me ik heb ook al veel horrormomenten meegemaakt bij de kapper! :D tegenwoordig ga ik wel terug, meestal om de paar maanden om enkel de puntjes te laten bijknippen en mijn frou. Dan geef ik gwn mijn meest dwingende blik als ik zeg dat er echt MAAR 2 cm af moet ofzo en dat werkt tot nu toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. handige tips! haha knip mijn eigen haar ook zelf bij. Trauma aan kappers. enigste kapper die ik vertrouw zit in Thailand :') dus daar kom ik 1 keer in het jaar om alles op te frissen en te laten verzorgen etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wow, dit zou ik echt niet durven... misschien dat het met langer haar beter zou lukken maar ik vrees ervoor dat ik niet echt een kappertalent ben :) Maar jouw haar ziet er altijd top uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al vaak met de schaar in handen gestaan om m'n frou te doen, maar toch steeds op 't laatste moment teruggekrabbeld. Misschien toch nog eens proberen straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke post en toffe tips!

  ik doe soms ook mijn haar zelf, spaart natuurlijk ook wel wat geld uit eh, veel geld... en als het je zelf lukt, is dat heel goed meegenomen :-)

  heb het ook moeten leren door naar de kappers te zien hoe ze het doen... dan zelf proberen... af en toe in het begin mislukt het wel eens, maar oefenen baart kunst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuke post! Helaas ben ik veel te bang om iets verkeerd te doen, en nog eens onhandig ook :-). Toch bedankt voor de tips, I'll keep them in mind!

  www.lotofstyle.be

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik knip mijn haar ok altijd zelf. kappers verkloten het toch de helft van de tijd en honestly ik ga geen 30 euries uitgeven aan PUNTJES laten bijknippen.. dat kan toch iedereen?!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk artikel, je haar ziet er trouwens altijd leuk uit. Gelukkig heeft mijn schoonmama een kapsalon en luistert ze effectief als ik zeg dat er maar één centimetertje af mag. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. nee, ik ga altijd naar de kapper. Het zou niet echt goed komen denk ik als ik mijn haren zelf knip ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bedankt voor al jullie reacties!!
  En ik ben blij dat ik niet alleen ben met mijn fobie ;)

  Ik zou het natuurlijk ook niet durven moest mijn haar korter zijn, of moest er een echt model in zitten...

  @ BDDesigns, jammer genoeg zijn de meeste kappers niet zoals jij!! Zal eens bij jou moeten komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow wat super knap allemaal! Dat je overweg kan met een kappersschaar, niks voor mij. Ik heb vroeger een kappers opleiding gevolgd en hoe vaak heb ik wel niet in mijn vingers geknipt. Erg fijn voor de melding erbij dat we vanaf 16 juni kunnen stemmen. Ik moet je nog steeds mailen voor tips, voor je artikels maar heb het zo druk gehad. Vandaag of morgen zal ik je mailen. Handig artikel dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zou het nog steeds niet durven ;-) Misschien met stijl haar eerder, maar met mijn krullende haar vertrouw ik de kapper beter dan mijn onvaste hand hihi

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake